pclinuxos neotvára aplikácie

Sekcia: Aplikácie & Desktop 28.01.2011 | 19:29
Avatar Martin LinuxMint 11,avlinux   Používateľ
zdravím. Nainštaloval som dnes pclinuxos. Nemám s ním skusenosti, ani s mandrivou. Keď kliknem na nejakú aplikáciu, napríklad synaptic, asi dve sekundy sa tvári že otvára, a potom nič. Mám zlé distro alebo len niečo zle nastavené? (ale chvíľu to fungovalo) A keď už píšem, chcem sa spýtať, ako si mám pridať zdroj softvéru. Kúpil som knihu mandriva ale múdry z toho nie som. A ďalšia vec, existuje nejaký príkaz na inštaláciu slovenčiny? Dakujem.
    • Re: pclinuxos neotvára aplikácie 28.01.2011 | 21:00
      Avatar default Debian  Používateľ
      distro :) , to je moc diskutabilne, ja s tymi distribuciami moc skusenost nemam,a ak ma m tak nie moc dobru, ale myslim ze za to moze KDE , nieje moc stabilne a podobne veci sa my tam stavali, skus sa dako dostat do balikov a nainstaluj si radsej gnome,a ak mas gnome a nejde to poriadne ani tam tak to bude chyba niekde inde, nejaky prus.... si musel spravit pri inbstalacii alebo pouzivani, zdroje softu nastavis v balickovacom programe, kdesi v nastveniach, alebo nastvenie niedke su zdroje softwaru, a prikaz ani nie, to by malo skor byt dakde v nastaveniach, daco take ze language support , alebo len language, pohladaj ;) , mozno keby si poslal dake fotky ako to vyzera pri chybe ,a fotka nastavenia tak by sa dalo zistit viac
      R.K
      • Re: pclinuxos neotvára aplikácie 29.01.2011 | 01:11
        bubulak   Návštevník
        KDE neni stabilne? mozno tak vo verzii < 4.4. To skor terajsie GNOME neni stabilne.
        • Re: pclinuxos neotvára aplikácie 29.01.2011 | 01:25
          Avatar default Debian  Používateľ
          mal som tu verziu,a vobec sa mi nezda gnome nestabiln,e mne nikdy nepadla ziadna verzia, ani sa nesekla, ani nicn podobne, ani hovadiny nerobila, nepodme sa hadat komu co hyvovuje, ti si pekne nechaj svoje KDE a ja si necham GNOME :) , radsej tuto kolegovi porad, PC LINUX OS sa mi moc nevidi, podla mna by bolo lepsie skuti nieco ine, ale ak na nom trvas tzak sa budem snazit daco vymysliet
          R.K
    • Re: pclinuxos neotvára aplikácie 29.01.2011 | 00:45
      lieko   Návštevník
      pclinuxos je sprostost, daj si nieco mainstreamove, s tym ti aj niekto poradi
    • Re: pclinuxos neotvára aplikácie 30.01.2011 | 11:29
      migelo   Návštevník
      Pravděpodobně si naistaloval systém a následně do něj instaloval aplikace bez aktualizace systému. PCLinuxOS je rolling update distro a je třeba jej čas od času aktualizovat.

      Pro lokalizaci systému se používá lokalizační manažer
      http://www.pclinuxos.cz/?p=1038

      Exituje i lokalizované LiveCD do CZ/SK

      Pokud si nebudeš s něčím vědět rady, obrať se na nás na našem fóru. Sice se u nás nedovíš, že ostatní distribuce jsou "sprosté", ale s ovládáním PCLOSu ti poradíme.
      http://forum.pclinuxos.cz