Zdravim, potreboval by som poradit aky Linux je najvhodnejsii na programovanie. Aby sa dopre znasal s apachom a mysqlkou, aby v nom fungovali vsetky kniznice, mal podpdporu vyvojovych programov delphi a tych rozsirenych editorov pre C. Momentalne to mam vsetko sa Windowse a plete sa mi to s ostatnymi vecmi. Chcem to mat odelene a pocul som ze Linux je nato naj, Mam ake take skusenosti s Linuxom ale neije to nic moc... :D Dakujem za radu
Ver mi, že u Teba je najdôležitejší ten fakt, akú programovaciu support má Tebou vybrané distro.
Fedora distribúcia má a mala vždy veľké množstvo programovacích nástrojov, už priamo zabudovaných do danej verzie tejto distribúcie a s tým logicky súvisiacu podporu obrovskej Fedora-komunity, čo spôsobilo, že má jednu z najrozsiahlejších zbierok programovacích HOW-TO, príručiek a riešení.
A ďalej, ubezpečujem Ťa, že pre Teba už ani nestojí otázka tak, že AKÚ inú linuxovú distribúciu namiesto Fedora Linux - ale - ako sa čo najskôr zapojiť a stať sa členom príslušnej programátorskej komunity vo Fedora. Na jej domovskej stránke nájdeš príslušné kontakty, a sám budeš prekvapený, koľko Slovákov/Čechov robí pre RedHat/Fedora ...
Držím Ti všetky palce.... Enjoy!