reakcia na tému "Nove slovenske linuxove distro"
Nedá mi, aby som nereagoval. Objaví sa niekto, kto chce založiť novú distribúciu (workyb), ale miesto toho, aby ste mu pomohli, alebo mu poradili, vediete úplne zbytočné plamenné a jalové reči. Skutočne mi to nejde do hlavy.
Nie je až tak podstatné, či bude distribúcia dobrá, alebo zlá, úspešná alebo nie, časom bude určite postupne viac a viac vylepšená aj ladená, začiatky sú vždy ťažké, aj HP začínali v garáži a kde sú dnes ??? (aby ma nejaká tlčhuba neatakovala, som to uviedol čisto iba ako ilustračný príklad, nie na porovnanie)
Viacej je podstatné to, že niekto sa vôbec o to pokúša.
WlaSaTy, dovoľ, aby som Ťa odcitoval:
"Keby to bola stranka Linuxaka, tak si na nu nezavesi webkamerku prístupnú len cez ActiveX, teda cez MSIE z Windows."
Prepáč, ale mám pocit, že jednoducho nevieš pozorne čítať, alebo to robíš úplne zámerne. Ten spomenutý portál (jbakos.sk) patrí viacerým správcom a z toho teda vyplýva ďalší fakt, že nemusia aj všetci ostatní apriori používať výhradne iba Nix. Tá spomenutá IP kamera, patrí mne, takže, ak už chceš niečo tvrdiť, si to over, alebo sa spýtaj a nie hneď hádžeš "reč na pľac" bez overenia si faktov. Bolo to moje slobodné rozhodnutie dať kameru tak ako je to urobené momentálne, dôvody Vám snáď nemusím vysvetľovať. (Pre menej chápavých, zastúpenie OS na domácich a čiastočne aj firemných počítačoch). Keďže kamera je dodávaná tak, ako je dodávaná, s proprietárnym softvérom, urobil som to tak, aby pokiaľ možno čo najviac ľudí malo k nej prístup. Ak chcete mať k nej prístup aj z akéhokoľvek NIX-u, kontaktujte ma, som otvorený nápadom, myšlienkam, riešeniam, pretože ja si netrúfam sám toto vyriešiť, nemám na to dostatok hĺbkových znalostí systémov založených na Nix-e.
ďaľší citát, citujem Ťa, l_barbarossa:
"ked som sa o tom distre dozvedel pred par dnami, tak som si povedal, ze chvalabohu, ze linuxos je dost seriozny portal, aby sem niekto tuto informaciu zavliekol ...
to miso: ako vtip dost trapny pokus"
Najprv píšeš o serióznosti portálu a v zápätí ho Ty sám zhadzuješ svojou hláškou hodnou 12 ročného pubertiaka.
Stanislav, Ty jediný sa tuším k veci staviaš triezvo, s nadhľadom. Bude to asi tým, že sám veľmi dobre vieš, aký je ťažký vývoj samostatnej distribúcie, jej doľadovanie a snaha vyhovieť všetkým požiadavkám, niekedy aj značne kontroverzným. Áno, je pravdou, autor sa vyjadruje neobvykle, to plne súhlasím. Ale nik nie je dokonalý, ja mu to tiež často vravím, nech si dáva pozor pri prstoklade, a nadávky či vulgarizmy by nemali mať miesto nikde na WEB-e.
Dovolím si posledný citát, Dare_devil:
"Podla sposobu prejavu a hlavne podla gramatiky usudzujem ze si este nedokoncil ZDS.
A ver ci never, zdrojaky 'tvojej' distribucie nam chybat nebudu.
S pozdravom Tvoja slovencinarka a Viktor Srpon
Lock"
Dare_devil, neuraz sa, ale píšeš bez diakritiky, čo dnes už ja osobne považujem nie len za prežitok, ale hlavne za prílišnú pohodlnosť až lenivosť, ktorú ospravedlní len skutočne akútny nedostatok času. Nemyslím si, že by existoval nejaký web, ktorý by diakritiku už dnes nepodporoval.
Moja otázka,do pléna, kto z nás tu píše pravopisne úplne bezchybne? Ani ja to o sebe nikdy a nikde netvrdím.
Miesto toho, aby ste sa postavili k projektu (poniektorí, česť výnimkám), ak už nie pozitívne, tak aspoň s pochopením a toleranciou, len zväčša vediete reči ktoré k ničomu nevedú a radšej s obľubou zamykáte témy. To je vážne skutočne "prístup k riešeniu".
Počítačom sa venujem vážne dlho, dlhšie, ako je tu vek poniektorých z Vás, ale mám tú snahu radšej pomôcť alebo poradiť a neplytvať slovami, ktorými sa aj tak nič nevyrieši, miesto toho, aby som niekoho urážal, ponižoval či akýmkoľvek iným spôsobom znevažoval. Netvrdím, že sa mi to nikdy vôbec nestalo, ale bolo to v súvislosti s hrubým ohováraním a osočovaním mojej osoby (nie a tomto portále).
S pozdravom Henrich Proksa.
To, čo podľa mňa treba urobiť, je nejakú funkčnú betu a dať to na internet - a dobrým spôsobom to odprezentovať. Nie som expertom na distribúcie ani nič podobné, no podľa mňa každá distribúcia potrebuje tieto veci:
1) ľudí, ktorí sú ochotní vytvárať to i starať sa o rôzne technické či netechnické problémy.
2) webstránku s informáciami podanými tak, aby to bolo možné uznať.
3) cieľovú skupinu. Robiť niečo takmer pre každého sa dá (viď Debian alebo Fedora), no rôzne malé projekty by mali byť na niečo konkrétne špecializované. Na niečo, čo tu ešte nebolo alebo aspoň čo nie je úplne bežné.
4) najdôležitejšie - tím ľudí. Niekto vie programov, niekto iný je výborný na testovanie, ďalší sa vyzná do toho a hentoho a tak ďalej. Ak napríklad niekto nie je dobrý v slovenčine (za to sa netreba hanbiť, tiež mi to nejde), tak dať si texty kontrolovať.
Tak je to všade. Či už niekto píše knihu, pečie koláč alebo robí operačný systém. Dúfam, že som danými názormi nikoho neurazil (a ak áno, tak v tom nebol úmysel).
ak je distribúcia len malá časť portálu - urobiť tomu subdoménu. Neviem, či je to úplne správna možnosť, ale tak napríklad u mňa sa to oplatilo.
Inak otázka ešte jedna ku kamere. Vôbec sa do toho nevyznám, ale... je možné dosiahnúť rovnakú funkčnosť pomocou inej technológie? Takej, ktorá by fungovala všade?
Som z toho rozčarovaný, pretože kamera má v sebe linuxové jadro (verzia 2.6.14 BusyBox) a teda mi je jasné, že pre skutočného znalca nix-ov by to nemal byť až taký vážny problém.
Snáď budeš mať bližšiu predstavu o celom systéme...
Miesto toho, aby ste sa postavili k projektu (poniektorí, česť výnimkám), ak už nie pozitívne, tak aspoň s pochopením a toleranciou, len zväčša vediete reči ktoré k ničomu nevedú a radšej s obľubou zamykáte témy. To je vážne skutočne "prístup k riešeniu". Vsak dobre, nech spravi distribuciu, ale nech k nej aj patricne napise o com to je, co je na tom najlepsie, ze sa vsetci teraz vykaslu na debian/greenie a prejdu k tomu. Pokial tam niekto napise, ze je to mix ubuntu a gentoo, tak na to pozriem minimalne velmi zdesene a udivene. Takze skore ako nieco vypustim do sveta, tak si to aspon premyslim, CO a PRECO to idem vypustit, potom by sa predislo takymto "zbytocnym" diskusiam.
k Tvojej druhej poznámke, áno, máš možnosť, mu dať návrh, podnet na zlepšenie, čo Ti v tom bráni? Ja sa necítim na toľko dobrý v NIX-och, aby som mu v tomto smere radil, keby som mal znalosti, určite by som sa snažil pomôcť, poradiť. Prispejem teda aspoň ako testovač so svojím hardvérom.
Niekedy z neho informácie lezú ako z chlpatej deky, preto sa treba pýtať, diskutovať, navrhovať, či komentovať. Pokiaľ sa nebudeme vzájomne informovať, celé je to vopred odsúdené na zánik, jeden človek ozaj asi ťažko zmôže a nikto nevie všetko, ani ja, pochopiteľne.
Sak ja som sa ho spytal v com je to ine, odpoved som nedostal. Ja nemam cas aktualne riesit niekoho projekt, ked on sam nie je schopny napisat "CO TO JE" "CIM JE TO INE" "PRECO BY MA TO MALO ZAUJIMAT" (=> workyb mozes sa chytit a ist odpovedat).
čo mi vadí, tak to je zmes s diakritikou a bez nej :)
Ja som preto zareagoval, pretože môj názor je, že by z toho mohlo nakoniec niečo dobré vzniknúť a poniektorí vrátane Teba na základe posudkov autorovho vyjadrovania sa to hneď celé odsudzujete. Takže "na nesprávnom hrobe plačeš".
takze ti radim, chod von a zhlboka dychaj.
A nemusíš mať obavu, ja nemám čo "rozdýchavať" ak Ty hej, v ničom Ti nebránim.
To s tými kopanicami si si mohol kľudne odpustiť, ani ja Teba nekritizujem za to, kde a ako bývaš, o mne nevieš zhola nič ale napriek tomu hádaš, kde bývam. Úsmevné. Ako žart to beriem. Aby si ma chápal, neurazil si ma, ale poznámka bola trochu mimo témy, nemyslíš ?
Ale to neznamená, že "Kto do Teba kameňom, Ty doňho tiež". Aby si ma zle nepochopil, Aj na neslušné či ináč nevhodné vyjadrenia sa dá reagovať s nadhľadom a slušnosťou a vecne, nič osobné v tom nie je.
Pejoratívne povedané, ak nejdem s prúdom, idem automaticky proti nemu? nie je to trochu zvláštne zmýšľanie? Urazil som snáď niekoho tým, že vyjadrujem svoje názory a snažím sa obhájiť snahu niekoho, kto má chuť urobiť niečo pre Linux ako taký?
Prečo hneď toľký negativizmus a brojenie (myslím všeobecne, nie Teba)???
Radovan, asi si narážal na tú poznámku, kde som reagoval na Dare_devil-a a neskôr Tomáša Srnku. iba toľko, on začal (Dare_devil) s tou nedochodenou ZDŠ, na ktorej sa mimochodom vyučoval pravopis, ktorého neoddeliteľnou súčasťou je práve spomínaná diakritika, iba preto som reagoval, pre nič iné.
Ináč súhlasím, ukončime to, lebo to ozaj nikam nevedie, každý máme na vec iný názor ...
K tej diakritike a slovosledu: UROB SI NAJPRV PORIADOK U SEBA DOMA
Citujem z prvej stránka jbakOS.sk
--
Súkromné správy boli presunuté do sekcie kontakty. V kontaktoch samostatne a odpelene kontakty bolo spojene do jedného vlákna. Bola pridaná služba na objednávanie servisu a to priamo u Vás doma.
--
Dneska uvolnili novú verziu Debianu pod označeným Squeeze a sťahovať sa dá od tialto: http://debian.org/index.en.htm alebo na nášom webe.
--
Na tejto distribúcie je stavaný aj bakOS tak sa máme na čo tešiť.
--
Od včera už nie sú prideľované IP adresy z dôvodu lebo sa vyčerpali. A pri VPS budú naším zákazníkom pridelene posledne IP adresy. Po vyčerpaný IP adresy už nebudú prideľované zákazníkom a prijímané ďalšie zákazky až do odvolania.
Mám dojem že nieje čo dodať :-)
--
Všetko najlepšie Snehuliak k tvojim narodeninam a vela štastia zdravia a hlavne nech poslucha pc a žena.
iba na svoju obranu, k tomu poriadku, nie som sám adminom ak si pozorne čítal, vidíš vždy aj to, kto je autorom konkrétneho textu. Tiež nemám chuť stále po ňom neustále opravovať slovosled a pravopis, ale ak stíham, tak to robím ... :-)
http://jbakos.sk/?page_id=1710
--
Bude mat distribúcia ship-it ?
Nemám doma internet alebo je môj pomalí dá sa tato distribúcia poslať zadarmo domov ? Áno dá ale v z hladom na tom že poštovne a CD niečo stoji tak sa dá posielať iba v rozumných množstvách. Shit-it pribieha už a dá sa objednať s toho odkazu .
nebolo mi jasné ako môže tvorca Linuxovej distribúcie zamietnúť prístup na služby ním propagované cez jeho produkt. Podľa tvojej reakcie mi je žiaľ jasné, že sa to už nedozviem.
PS.: Firmware tej kamerky je vedľajšia záležitosť a nesúvisí s mojou reakciou. Ale, keby si ju nevypol, tak si môžem overiť či je v ňej Linux, tak ako sa Linux vyskytuje v tomto type kameriek viac ako 10 rokov. Škoda že dynamické moduly zasielajúce obrazový tok ož niesú Open Source, ani u firmy Axis.
PS.: Skôr by som si dovolil tvrdiť, že nemám vhodný OS a HW platformu. Ale, na tej kamere vôbec nezáleží. Opakujem že som reagoval na niečo iné.
K tej prvej časti Tvojej reakcie, prepáč, čo máš konkrétne na mysli ???
účet je iba dočasne povolený, štandardne je bloknutý.
Mimochodom, používam nástroj z filmu Matrix.
zadať to do pehľadávača ešte viem :-)
a s matrixom na mňa nechoď, nemám 12 rokov. :-)
Pretoze nezakazujem pristup na sluzby tak ako ten autor co potrebuje viral marketing. A pretoze som neni vulgarny tak ako Ty.
P.S.2 Z Tvojích reakcií na problémy užívateľov na fórach tu na linuxos.sk je mi jasné, že sa v NIX-och naozaj vyznáš. CHcel by som sa Ťa teda spýtať, ak môžem, nejakú Tvoju radu, ako sprístupniť IP kamerový systém bez toho, aby som musel vypínať súčasný systém (obsahujúci ActiveX kvôli WinUser-om) ale zároveň nemusel vyťažovať už aj tak dosť "zavalený" UpLoad mojej linky daľším dodatočným streamom, aby aj užívatelia s akýmkoľvek iným OS (NIX, MacOS, eComStation, a pod.) videli obraz IP kamery. Alebo ináč povedané, je vôbec možné takéto mnou navrhované riešenie???
- jbakos a.k.a. jojko ... iste si spomina na slovo xite ... co ty henrich asi nie ...
- po dalsie, ak si pozries pasaz nad formularom na pridanie prispevku, uvidis aj to, ze sa riadime tzv. netiketou ... nastuduj si netiketu a pochopis.
- ja osobne neodsudzujem novy slovensky projekt. no skor by som uvital spojenie so stanom napriklad, jasne zadefinovanu koncepciu a plan vyvoja, alebo by som skusil inde prispiet k dielu.
- prezentovat nieco, co je na samom zaciatku a pouzitelna verzia bude vonku najskor tak o rok - dva (kedze nemame info o aktualnom stave distribucie ...)
posledna sanca sa vyjadrit vecne, bez invektiv a blbych poznamok. o polnoci lockujem.
projekt XITE mi žiaľ nič nevraví, nie, že by som nechcel, ale už som tu vysvetľoval, prečo všetko nestíham sledovať (zdravie, rodina, a pod.), ak mi ozrejmíš v krátkosti, v akej súvislosti je spomenutý, budem iba rád (môžeš aj súkromne, na mail, či skype).
To spojenie by som uvítal, je na aktéroch, ako a či sa vôbec dohodnú, ja môžem prispieť a aj rád prispejem hardvérom na testovanie, počítače sú rôznych typov a výkonov, od muzeálneho dvojprocesorového pentium pro /128MB ram až po štorjadrovku / 16GB ram ...
nech sa dari