Licencie a softver
pouzivam vo firme Linux a uz som viac krat cital na internete ze nie je vsetko zadarmo ako zadarmo ....
Konkretne sa jedna o Linux Mint Debian. Su vsetky softvery ktore su vrepozitaroch zadarmo a môzem ich pouzivat vo firme ??? Teda aspon v nasich koncinach ... lebo v USA je to ine...
Ide mi o to aby som sa nedostal do problemov keby pride nejaka softverova kontrola alebo nieco podobne...
Jednoducho povedane ci mozem komercne vyuzivat vsetko co najdem v repozitaroch Debianu...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
statne veci ako Opera, Firefox, Chrome a podobne programy su free aj pre Windows....
Položil si generickú otázku na ktorú očakávaš konkrétnu odpoveď vhodnú aj na právne vyjadrenie.
Ohľadne spomenutých programov, tak tie môžeš pouźívať zdarma a legálne. Ale je dosť programov ktoré je zakázané používať v bežnej verzii na obchodné účely. A niektoré programy je vôbec zakázané používať. Napríklad pokiaľ nezaplatíš tomu nemeckému inštitútu, tak si nemôžeš vypočuť hudbu vo formáte mp3.
K tym formatom ... Viem o tom a dokonca pokial nemas zakupeny MS-Office tak nemozes pouzivat tusim ani ich .doc .docx. .xls .... formaty
Preto pouzivam .ods .odt ale myslim si ze tie zakladne programy ktore pouzivame denne su volne a neporusujem ziadne licencie ...
Nevem čo viedlo k takejto formulácii pôvodnej otázky, ale asi by bolo vhodné ju zmeniť na niečo takéto:
Potrebujem k podnikaniu programy typu:
Poštový klient
Tabuľkový editor
pripomienkovač
Textový editor
Jednoduché alebo podvojné účtovníctvo,
...