Neviem prečo, ale z menu v Gwenview mi zmizli všetky moduly. Nič som nenastavoval, nič som neinštaloval (okrem najnovšej Opery) ani neodinštalovával. Keď spustím Gwenview cez terminál, neobjaví sa žiadny výpis.
Mám staručkú spoľahlivú MDV 2008 s KDE 3.5.7. Všetko v nej doteraz fungovalo ako švajčiarske hodinky, vrátane Gwenview.
Ako nájsť a napraviť chybu? Ď.
Re: Gwenview - z menu zmizli moduly
09.04.2011 | 17:12
MartinNávštevník
Už som prišiel na to, v čom ASI bol problém. Pred istým časom mi začal blbnúť harddisk s MDV 2008 - bol na ňom poškodený nejaký sektor. Nabootoval som sa do MDV 2010 na druhom harddisku, pomocou príkazu fsck -vfy som ten starý harddisk dal do poriadku, ale zrejme práve na tom poškodenom sektore bol ten kipi-plugin pre Gwenview. Takže teraz som si pozisťoval závislosti, kipi-plugin aj s nimi opäť nainštaloval a už to beží ako treba.
Bola vydaná nová verzia distribúcie SparkyLinux 2021.03, ktorá v rolling vydaní prvý krát ponúka aj desktop KDE Plasma 5.20.5. SparkyLinux v rolling verzii (ponúka aj stable verziu) je postavený na vetve Debianu Testing a ponúka aj vlastné nástroje, ako napríklad APTus. Bližšie informácie sa dozviete na stránkach distribúcie a na stránkach DistroWatch.com. Linky na download Sparky.
Bola vydaná nová verzia Mageia 8, ktorá je nasledovníkom Mandriva Linuxu. K stiahnutiu sú aj Live ISO s desktopmi GNOME, Plasma a Xfce. Linky na download nájdete na domovskej stránke a na stránkach DistroWatch.com
Bola vydaná nová verzia Linux Mint 20.1 Ulyssa s LTS podporou - v troch vydaniach s desktopmi Cinnamon, MATE a Xfce. Bližšie informácie ako aj linky na download nájdete na domovskej stránke a na stránkach DistroWatch.com
Na vyše 100 tisíc firewall, VPN gateway a access point controller zariadeniach značky Zyxel bol nájdený účet s administrátorskými privilégiami, ktorý bol zapísaný priamo v kóde firmvéru. Tento účet zabezpečil útočníkovi root prístup či už cez ssh, alebo cez webadmin interface.
Ten Gwenview je asi prehliadač obrázkov, pravda ??
A vyskúšal si už odinštalovať Gwenview a potom ho nainštalovať späť ??