mysql connection cez php failed
mam mensi problem s prihlasovanim na mysql databazu z php. Skusal som instalovat na domene joomlu, bezvysledne, pri zadavani prihlasovacich udajov mi vzdy skript vyhlasil ze sa nemoze pripojit k databazi. Skusil som teda spustit nasledovny skript (vlozeny do test.php),
<?php $link = mysql_connect('hostitel','uzivatel','heslo'); if (!$link) { die('Could not connect to MySQL: ' . mysql_error()); } echo 'Connection OK'; mysql_close($link); ?>
ani z neho sa mi nepodarilo na databazu pripojit. Nezalezi na tom ci som ako hostitela dal localhost, 127.0.0.1, alebo adresu pre prihlasenie do phpmyadminu
Co je vsak zaujimave a s cim som sa nikdy nestretol, ked sa idem prihlasit do phpmyadminu s pouzitim udajov, ktore som zadaval v skripte vyssie, tak ma bez problemov pripoji. Neviete niekto co s tym?
BTW hostitel je GTS
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
v pripade ze dam hosta ako adresu na prihlasenie do phpmyadmina, mi to vyhodi error:
Could not connect to MySQL: Can't connect to MySQL server on 'nazovhosta' (4)
v pripade ze dam localhost:
Could not connect to MySQL: Can't connect to local MySQL server through socket '/tmp/mysql.sock' (2)
v pripade ze dam 127.0.0.1:
Could not connect to MySQL: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111
Pekny zvysok dna