Vypina PC

Sekcia: Aplikácie & Desktop 02.07.2011 | 02:33
Avatar Dare_devil Debian, OpenSuse  Používateľ
Zdravim...

Stretli ste sa uz niekedy s tymto? Mam dvojjadro cpu, silny zdroj, ktory to vsetko vratane grafickej musi zvladat... A opensuse mi jednoducho casto robi sarapatu. Ked pouzivam operu, tak menej, ale vsimol som si, ze ak som pouzival firefox, tak netrvalo dve hodiny a pocitac brutal zamrzol - neslo sa prepnut do tty, nic. pomohol iba tvrdy restart.. Tteraz sa mi to stalo aj s operou, asi po 4 hodinach pouzivania tiez seklo - pomohol iba tvrdy restart a nic ine. Po restarte sa vsak PC na sekundu vypol a hned sa sam zapol, a bootoval normalne..

Na disku mam aj Win7 ktory som zdedil ked som kupil PC a ked som par dni bezal na W7, nikdy som nic taketo nepostrehol - nepostrehol som taketo spravanie ani na gentoo, ked som ho dva dni nastavoval, kompiloval a hral sa s nim.

Na opensuse mi komp dlhsie ako je tych 5h zapnuty nevydrzi.. V com moze byt problem?

Dakujem
There is no flag large enough to cover the shame of killing innocent people
    • Re: Vypina PC 02.07.2011 | 12:04
      Avatar borg Fedora  Administrátor
      skus sledovat procesy, mozno niektory vycerpa dostupne zdroje (memory leak), nevytazuje moc system, pozret do logov, sledovat teplotu
    • Re: Vypina PC 03.07.2011 | 20:58
      Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ
      Problém môže byť aj vo flash-plugine (ak používaš). Ako už bolo spomenuté, môže to byť leak, alebo bug v binárnom blobe ku grafike spôsobí spomínané zatuhnutie. Nové verzie tohto pluginu využívajú hardvérovú akceleráciu. No HW akceleráciu už začínajú používať aj samotné prehliadače. Skús použiť staršiu verziu blobu, po prípade inú verziu jadra.

      Vyskúšaj sa pripojiť pomocou SSH, alebo skús ping. Tak overíš či nevytuhol len X server. Taktiež skús monitorovať teplotu {C,G}PU alebo iných komponentov či sa neprehrievajú.

      Syslog a dmesg si pozrel?
      301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...