2 routre - interna siet
situacia:
internet od t-comu, modem od t-comu (d-link DSL 2641R)
ten je pripojeny na dsl linku, k nemu sa pripaja LAN KABLOM domaci PC (LAN 1) a moja dokovacia stanica k notebooku (LAN2),
k tomuto istemu modemu sa kablom pripaja bezdrotovy router - tp-link (LAN 3 - v záhrade) , to je celeé SIET 1
k routru sa pripaja kablom (LAN 1b) Multimedialne Centrum (MMC), a bezdrovoto vsetky ostatne zariadenia v domacnosti (telefony, notebook, ipad) to je SIET 2
MODEM - ma predvolene smerovanie 192.168.1.1
ROUTER - ma predvolene smerovanie 192.168.2.1
internet na vsetkych zariadeniach funguje perfektne
ALE
vnutorna siet uz nie, vidia sa len zariadenia pripojene na jednej sieti ale ked mam notebook v stanici(siet 1) tak sa neviem dostat do MMC (siet 2)ani naopak
rovnako nefunguje ping do siete 2 na adresy: 192.168.2.1 (tp-link router) alebo 192.168.2.101 (MMC v tp-linku), pokial som pripojeny v sieti 1
co ma zaraza je ze ked som v sieti jedna a v prehliadaci zadam 192.168.1.1 tak mi otvori nastavenia modemu, ale 192.168.2.1 uz nefunguje
ALE naopak - teda ked som s notebookom na wifi v sieti 2 a azdam 192.168.2.1 (samozrejme funguje lebo to je router) ale funguje aj 192.168.1.1 (modem)
OTAZKA:
ako mam nastavit aby mi sla interna siet vramci oboch zariadeni (router, modem) hlavne potrebujem zdielanie dat (sambu) kvoli multimedialnemu cetru
Dakujem este raz
kam doplnit staticku adresu ?? v tom routri sa skoro nic neda nastavit
ak ano je treba nejako prepojit kable alebo staci len nieco zmenit v nastaveniach tych zariadeni?
zaroven by som na nom rad nastavil dyndns (kedze na modeme d-link to nie funkcne)
DYNDNS: Na tp-linku treba nastavit ako branu IP modemu a platne DNS. Problem je ze taketo routre ocakavaju ze su k internetu pripojene WAN rozhranim, a moze mu vadit ze brana je z roshahu LAN.
S OpenWRT by oboje slo.