Dobry vecer. Poradte prosim s pripojenim mojej tlaciarne k NB pomocou Wi-fi. Mam HP pavilion rady g6 a tlaciaren HP C4599 all in one. Chme tlaciaren pripojit pomocou wifi na NB. Vytlacil som stranku s udajmi tlaciarne v sieti, na NB mi najde siet HPSETUP, no ked spustim HP-SETUP (GUI) a postupujem krok za krokom, stale dostavam hlasku, ze tlaciaren bola pripojena do siete, zle ze jej bola pridelena adresa, ktora mozno nebude pouzitelna. Inokedy vypise, ze tlaciaren nebola pripojena do siete. To sa opakuje stale dookola. Postupoval som aj podla tohto navodu: http://www.wikihow.com/Add-an-HP-Printer-to-a-Wireless-Network. Neuspel som. Kde by som mohol zadat Mac adresu tlaciarne? SSID a BSSID som zadal do nastavenia siete Hpsetup. Skusal som manualne nastavit aj IP, no zase nic. Siet je identifikovana spravne, aj v hp-setup, no pripojit korektne sa neda. Dakujem za radu.
také riešenie cez fyzický router je asi to najlepšie, lebo je vysoko efektívne... urobil si dobre.
Hmm, čo je neefektívne na tejto celej veci, je tvoja neefektívnosť pre použitie správnych príručiek a postupov a používanie správnych pojmov na popísanie / zadanie problému. Tá príručka, ktorú si (ako píšeš) použil je totiž pre PEVNÉ pripojenie HP tlačiarne, ktorá má ethernet port, cez ethernet kábel do Wi-Fi routera (samostatného) a takto začlenenia do nejakej Wireless siete, stanovenej tým fyzickým routerom.........
:-( :-(
Ten HP systém používa odladenú vlastnosť pre proprietárne MS Windows : Network I/O
avšak, keby si si dal tú malú námahu tak si to zistíš sám, že túto vlastnosť linuxové distribúcie nepodporujú , hľa ....
Pochopil si ??
Neviem či to bolo zdôraznené v manuáli k tlačiarni, nemal som Ho dôvod čítať.