Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide?

Sekcia: Ostatné 17.12.2011 | 00:47
Avatar [zmazany_uzivatel]   Používateľ
zdravim, ako noob ale fanda vsetkeho co je postavene na linuxe som sa rozhodol napisat sem. Urcite sa tu najde manik, ktory mi rootne android, urobi zalohu ROM a nahodi fungl ICS.

dovod: nechcem kopu bordelu od vyrobcu, este k tomu customizovaneho podla jeho predstav, ked mozem mat na svojom Samsung Galaxy S2 cisty OS, ktory sa mi bude pravidelne aktualizovat...

Ak sa najde niekto z BA/okolia, ktory by sa na to dal, bol by som rad. Je tu spolahliva ochotna osoba, ktorej sa da verit, ze mi tam nenahra nejaky bordel (v podobe skryteho spyware) a urobi to na pockanie?

myslim, ze sa dohodneme na vsetkych veciach ;)
piste na ... kto je sikovny, najde si kontakt ... :)
    • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 17.12.2011 | 02:47
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Ja mám Androida od doby ešte keď na Slovensku sa o tom len písalo, pokiaľ chceš ozajstnú zábavu, pozri na xda-developers.com. Tam nájdeš na každý fón kopec ROMiek. Stačí si prečítať postup a ísť krok po kroku. Občas natrafíš na návod POZOR dodržte Radio a SPL(hboot) presne tejto verzie nepreskoč a zmeň páč sa tá SPL volá deathSPL a znamená že pokiaľ tam naozaj nedáš to radio čo je napísané máš fón death, ale nevyskúšaj to, v živote by som neodolal :) Mal som ROMku čo dokázala po odpojení od nabíjačky a prejdenia do kúpeľne zožrať 10% batérie, nespoliehaj na nikoho a skúšaj. Android je slobodný a s tým súvisia všetky jeho výhody a negatíva ako v živote.

      Inak pre S2 by bolo zaujímavé natiahnuť originálnu polsku romku, páč poliaci vydávajú oficiálny upgrade každú chvíľu. Dnešok patrí internetu, kámoš si objednal S2 s Poľska a príslšenstvo s Číny poštovné bolo $2!
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 17.12.2011 | 14:08
        puccik   Návštevník
        Ahoj predpokladam podla tvojho popisu ze mas HTC HD2(LEO) pretoze pises o SPL a radiu. Tvorca temy vsak ma SGS 2 a pokial viem tak tam ziadne Radio a SPL nieje :) alebo sa mylim ?. Ja mam SGS 1 a uz som nasiel na xda ze uz je (zatial beta) port ICS na moj telefon, takze sa to uz dlhsie chystam vyskusat.
        • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 17.12.2011 | 20:36
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          SPL je po Androiďácky HBOOT. Radio je v každom fóne. Veľa ROMkám je to jedno, ale čo mám skúsenosti, tak najvymakanejšie vyžadujú určitú verziu hbootu, radia a recovery.
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 18.12.2011 | 03:17
            puccik   Návštevník
            O tom recovery viem, vacsinou Clockwork Recovery. Ja som sa skor stretol s tym ze vyzadovali nejaky konkretny kernel, vo vacsine aj tvorca romky specifikoval ze aky je najvhodnejsi v topicu danej temy na XDA.
    • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 17.12.2011 | 13:42
      WlaSaTy   Návštevník
      Installfest sa koná v Progressbare ktorý sídli v centre Bratislavy. Môžeš sa tam buď priamo dohodnúť, alebo tam nehať kontakt. Niektorí chalani by nemali mať problém hoci aj s nacvaknutím FLASH cez kliešte.
      • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 18.12.2011 | 02:13
        Avatar [zmazany_uzivatel]   Používateľ
        presne toto som potreboval > vdaka tebe mam teraz k pastekarskemu undergroundu ovela blizsie ;-)
        dakujem, skusim sa s nimi spojit, ale ako tu vyssie citam, zatial je vraj vydana len beta pre ics, radsej pockam az bude oficialny release ... btw, maju uz stanoveny deadline dokedy by to vypustili?
        • Re: Root Androidu, zaloha ROM, nahodenie ICS - kto do toho ide? 18.12.2011 | 14:37
          WlaSaTy   Návštevník
          Nemám Samsung a Root na telefóne pre mňa nemá pridanú hodnotu. Takže nesledujem či alebo čo vypustili.