TrueCrypt - bezpecne mazanie dat ich prepisom

Sekcia: Aplikácie & Desktop 20.01.2012 | 02:32
Avatar [zmazany_uzivatel]   Používateľ
zdravim komunitu,

zas od vas idem tahat rozumy, tak ma nezabite :)
V truecrypte som sa snazil najst ficuru, ktora by mi umoznovala bezpecne vymazat vsetky subory (z externeho disku, sd karty atd), ale nic som nenasiel. Viete mi poradit kde je tato funkcia skryta? Dakujem za radu
Pod pojmom "bezpecne vymazat" mam na mysli take vymazanie disku, pri ktorom sa povodne subory prepisu, takze ich neobnovi a neprecita ani maria terezia s celym jej kralovskym dvorom ani za pomoci forenzneho programu.

_
odovodnenie mojej poziadavky:
Casto cestujem do statu, ktory sposobil, ze uz ani na internete sa nedokazem otvorene vyjadrovat. Po precitani tohto dokumentu ma opat, po case, zachvatila stihomania. :-)
    • Re: TrueCrypt - bezpecne mazanie dat ich prepisom 20.01.2012 | 02:57
      Avatar Samuel BWPOW Kupka Almalinux, OpenWRT  Používateľ
      Teoreticky by stacilo vymazat hlavicku tej truecrypt particie (suboru). V nej su ulozene kluce, ktore potom sluzia na desifrovanie zvysneho obsahu. Kazdopadne, kto vie, ci to nedokazu ziskat aj bez nich, ak teda velmi budu chciet. Jedina istota je fakt prepisat cely obsah particie/suboru niekolkokrat nahodnymi datami. Niekde sa uvadza, ze je to potrebne az 35x, ale myslim, ze 3x je dostatocne.

      To hore napisane plati vtedy, ak som dobre pochopil poziadavku a teda, ze si mal truecryptom zasifrovanu particiu/subor niekde na disku a chces to bezpecne cele odstranit. Ak si chcel dosiahnut nieco ine, tak to blizsie specifikuj. Kazdopadne, tato otazka nema so samotnym truecryptom nic spolocne.
      Strach dát najevo své pocity a zjednat si u druhých respekt je jedním z problémů civilizovaného člověka, který se naučil zpochybňovat svou vlastní pravdu pro zdání objektivity
    • Re: TrueCrypt - bezpecne mazanie dat ich prepisom 20.01.2012 | 09:06
      asdf   Návštevník
      wipe