google-chrome flash
nedarí sa mi rohchodiť flash v google - chrome. mám nainštalovanú mozillu, kde flash player funguje, ale to je neuveriteľne pomalé, a tak som sa pokúsil s chrome.
Ak mám inštalnutý aj iný prehliadač ako je chrome, tak musím mať externý (- libflashplayer.so). ono je problém ten, že či inštalujem chrome ako samostatný, je to jedno a nerozchodím to aj tak. Naopak ak použivam iný počítač s intel grafikou, tak tam je to bez problémov. Toto je NB s i3, 4GB RAM, Nvidia GT330M 1GB. Používam Fedora 16
Ďakujem za rady
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
buď zahlási po spustení a zobrazení, že nemá dosť pamäte, alebo nepodarilo sa načítať váš profil, preverte či máte oprávnenie
nechápem takúto obrovskú záťaž pamäte vo Fedore 16
procesy tam nijak odlišné, ako som zvyknutý nie su,
po príkaze top tam má väčšiu záťaž kde-plasma a kwin cca "30 percent procesora"
MemTotal: 3908008 kB
MemFree: 691732 kB
Chrome máš 32-bit alebo 64-bit ??
Ako inštaluješ ten chrome ?
64 bit F16 aj 64 bit chrome
cat /proc/driver/nvidia/gpus/0/information
http://forums.fedoraforum.org/showthread.php?t=204752
:-)
Model: GeForce GT 330M
IRQ: 16
Video BIOS: 70.16.60.00.07
Card Type: PCI-E
DMA Size: 40 bits
DMA Mask: 0xffffffffff
Bus Location: 0000:01.00.0
In some cases, nspluginwrapper produces SELinux AVC errors, some of which may prevent viewing Flash content. Changing the relevant SELinux boolean may resolve this problem, but eliminates a great deal of additional security when using nspluginwrapper. To make the change, run the following command:
su -c 'setsebool -P allow_unconfined_nsplugin_transition=0'
/najprv zadám heslo pre KDE wallet, čo je normálne, len teraz je to malé okno potom zaujímavou kultúrnou vložkou pri každej zmene web stránky/
Najprv vyskúšaj toto "univerzálne" riešenie:
V Termináli ako root spusti:
yum update --enablerepo=updates-testing
google-chrome-beta som odstránil, ponechal len stable
stále nevie načítať profil
ak otvorím akúkoľvek stránku, tak sa zobrazí časť a potom mi navrhne nútené ukončenie stránky, to sa deje u všetkých - napríklad linuxos.sk otvorí tak, že vidím len časť na ľavej strane, potom navrhne zase nútené ukončenie stránky. Bohužiaľ firefox je otrasne pomalý.
Version 19.0.1055.1 dev
a je to OK.
tak som to odinštaloval, nainštaloval a nepodarilo sa
prelink --all
01:00.0 VGA compatible controller [0300]: nVidia Corporation GT216 [GeForce GT 330M] [10de:0a29] (rev a2)
Graphics driver: NVIDIA
Graphics card: nVidia Corporation GT216 [GeForce GT 330M] (rev a2)
Graphics 3D info: direct rendering: Yes
OpenGL vendor string: NVIDIA Corporation
OpenGL renderer string: GeForce GT 330M/PCI/SSE2
OpenGL version string: 3.3.0 NVIDIA 290.10
OpenGL shading language version string: 3.30 NVIDIA via Cg compiler
skúšal som teraz 4 také stroje a všetky bez problémov. Tam kde je Nvidia to bola lotéria - ako to ?