pomale otvaranie adresarov - samba
najprv situacia - vrámci jednej siete mám 2 notebooky a jeden desktop/server, k tomu este multimedialne centrum (tiez zapojene do siete)
NTB1 - fedora
NTB2 - windows7
Desktop - debian
MMC - bohvie aky linuxik
vsatky zariadenia maju nastavene zdielanie adresarov v sieti (na linuxoch bezi samba) vsetko viac menej funguje dobre az na to ze z NTB2 (W7) ked otvorim siet - tak sa adresare na NTB1,Desktope,MMC otvaraju (po rozkliknuti) rovnako rychlo ako lokalne adresare
ALE a to je problem, ked pristupujem z fedory do siete strva to dlho. Co znamena - v nautiluse otvorim siet a vidim vsetky stroje, ked hociktory rozkliknem vybehne popup s napisom OTVARA SA "NAZOV STROJA" - MOZETE UKONCIT STLACENIM ZRUSIT, to sa zobrazuje priblizne 15-17 sekund (odmerane), nasledne sa mi zobrazia zdielane adresare stroja, ked rozkliknem niektory - znovu vyssie uvedene okno (dalších 15s). AVSAK potom uz dalsie vnorene adresare funguju rychlo.
Pripojenie cez wifi alebo priamo kablom nerobi rozdiel.
otazka je PRECO? a AKO TO URYCHLIM ?? (ak to teda ide) lebo je to irirujuce a tych 15s je vecnost ked napriklad chcem nieco ukazat navsteve a je to na serveri a vsetci sa pozeraju a cakaju len na to :(
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Keby som mal tento problem a chcel by som ho vyriesit, tak si napriklad na Desktope (teda na tom debiane) pustim tcpdump (wireshark) a pozrem, co sa komunikacia vlastne prudi, ked sa z NTB1 pokusam pripajat na Desktopovske sambovske shary. Od toho by som dalej pokracoval.