PHP vyber intervalu

Sekcia: Programovanie 13.04.2012 | 10:34
Franco   Návštevník
Zdravim Pani. Viem, ze taketo otazky nemate radi, pretoze nieste povinni riesit problemy niekoho ineho, ale predsa. Niesom programator a ani moj kolega, ktory by potrebovl pomoc. Dufam, ze vsetko opisem spravne, ak nie, ospravedlnujem sa. Spravuje jednu web stranku. Nejakemu ID cislu (napriklad www.webpage.sk/?page=1245) je priradena html stranka. Potreboval by vsak zadeklarovat funkciu tak, aby sa tato stranka zobrazovala pre nejaky konkretny interval IDciek (napriklad od 1 po 50 jedna HTML , od 51 po 100 nejaka ina HTML). Ako zadeklarovat nieco take. Fakt dufam, ze mi rozumiete, spravedlnujem sa, ale niesom ostrielany programator (tazky amater). Dakujem za pomoc
    • Re: PHP vyber intervalu 13.04.2012 | 11:59
      GeoRW   Návštevník
      To page=1245 definuje premennu page a naplna ju hodnotou 1245. Premennu mozes pouzit v PHP skripte, ktory sa na tej adrese spusta (pravdepodobne index.php). Ten index.php potom na zaklade tej premennej vygeneruje prislusny HTML kod, ktory sa zobrazi
      • Re: PHP vyber intervalu 13.04.2012 | 12:57
        Franco   Návštevník
        No ano, tou rozumiem. Asi som to skomolil. On potrebuje zobrazit nejaku Html stranku e-shopu pre page=(nejaky interval) . Cize ak napriklad page sa bude rovnat 1 az 50, nacita sa akumulatory.html. Ak bude page 51 - 100, nacita sa olejove filtre.html a tak dalej. Teraz to ma definovane jednou premennou a velmi pracne. Cize pre kazde page=i+1 musel napisat kod pre volanie prislusneho html dokumentu. Chce si to zjednodusit intervalmi. Pouziva nejaky redakcny system pre spravu e-shopu, ktory som este nevidel.
        • Re: PHP vyber intervalu 13.04.2012 | 14:44
          Franco   Návštevník
          Takze by boli definovane intervaly, ktorym by bola pridelena html stranka (sekcia eshopu). Ag by page bola z nejakeho intervalu, otvorila by sa pridelena html stranka. Cize. ak kliknem na dokaz nacita sa stranka, ktora je pridelena intevalu napriklad od 101 po 150.
          • Re: PHP vyber intervalu 13.04.2012 | 14:45
            Franco   Návštevník
            Pardon za to "Ag", niesom adolescent z azetu......
          • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 09:20
            Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
            www.webpage.sk/?page=1245&start=1&count=10

            V skripte si spracuješ premennú start, kde je uložené od ktorej položky sa má tovar vypísať a v premennej count je uložené koľko sa ich má zobraziť na jednu stránku.
            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • Re: PHP vyber intervalu 14.04.2012 | 13:14
          GeoRW   Návštevník
          no a to je taky problem dat do kodu nieco ako:

          if page > 50 and page < 100 {
          zobrazenie jednej stranky
          }
          else if ...
          • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 11:09
            Franco   Návštevník
            Niesom PHP programator, ale dik :)
            • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 11:31
              Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
              Tak sa buď PHP nauč aspoň na základnej úrovni, alebo to zver niekomu kto vie o čo ide.
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 12:14
                Franco   Návštevník
                Nejake tie zaklady mam, ale este som nerobil nic s takymto niecim. Ucim sa za pochodu sam. Proste podla knih a prikladov. Sedel som v praci a kolega potreboval toto nejako poriesit, tak som sa mu s tym snazil pomoct, no nepodarilo sa.... Nezarabam si programovanim a veci, ktore som sa zatial naucil mi na jednoduche web stranky zatial postacuju. Toto potreboval kolega surne vyriesit a to com sa zatial naucil mi na to nepostacovalo a tqaktiez som pri sebe nemal ziadnu zo svojich knih. Dakujem za pomoc
                • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 12:52
                  Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
                  Aký to je eshop, myslím engine, ako napr. OSCommerce ...
                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                  • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 13:16
                    Franco   Návštevník
                    Je to presta e-shop vo verzii 1.4.5.1
                    • Re: PHP vyber intervalu 16.04.2012 | 14:19
                      Viktor   Návštevník
                      Ja by som to robil takto

                      $id = $_GET['id'] // stranka.sk/?id=12

                      $array = array(
                      array(1,10,'test.html'),
                      array(11,20,'test2.html'),
                      array(21,30,'test3.html')
                      );

                      foreach($array as $n => $interval) {
                      if($id>=$interval[0] && $id<=$interval[1]) include($interval[2]);
                      }

                      Funguje to tak: mas dane ?id=12 specifikovane v url..
                      definujes si do pola intervaly v poradi (startovacie id, konecne id, stranka ktoru vlozit)
                      a nasledne kazdy ten interval prebehne a overi, ci je $id sucastou toho intervalu