Nestabilné Ubuntu
Používam verziu 11.10 a dosť často sa mi stáva, že ma z ničoho nič "zruší", t.j. zobrazí prihlasovaciu obrazovku a začínam odznova, Alebo po prepnutí užívateľa sa už naspäť do svojho konta nedostanem, po odhlásení toho druhého mi zostane len čierna obrazovka a musím reštartovať. Alebo po uspatí a prebudení žiada odomknutie, ale moje heslo neberie. V tomto prípade pomohlo iba "tvrdé" vypnutie počítača.
Keďže pracujem prevažne v cloude, so stratou dát veľký problém nemám, len je to dosť nepríjemné vzhľadom na tú frekvenciu. Otvorené mám obvykle prehliadače Google Chrome a Midori.
V čom môže byť problém? Je Ubuntu také nestabilné, alebo mám nejaký softvérový konflikt? Alebo poškodenú inštaláciu? Mám nainštalované viaceré GUI, okrem Unity aj Gnome Shell a Kubuntu, a pár aplikácií, ktoré v základnej inštalácii neboli.
Momentálne je táto otázka dosť aktuálna, lebo sa rozhodujem, či prejsť na 12.04 z tejto inštalácie, alebo inštalovať nanovo, alebo skúsiť radšej inú distribúciu. Ale ideálne by bolo, keby sa mi pri tom zachovali všetky nastavenia, lebo v prehliadačoch (Firefox, Midori a Google Chrome s viacerými účtami) mám otvorené desiatky záložiek, nechce sa mi to všetko zálohovať...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
To "dosť často" znamená tak 2-3 razy do týždňa, pričom Linux obvykle beží 4-8 hodín denne.
K prostrediam sa neviem vyjadrit - ja uz niekolko mesiacov pracujem v Gnome Shell, manzelka so synom pouzivaju Unity. Ktovie, ci tam nie su konflikty medzi aplikaciami z roznych prostredi, ako spominal MARTIN. Asi to nainstalujem nanovo a uz nebudem instalovat KDE...
Ja som mal tiez podobne problemy (ked som prepol uzivatela uz som sa nevedel vratit, alebo pocas sledovania filmov mi zamrzla cela obrazovka a na klavesnici blikali num lock, caps lock a scroll lock ) v ubuntu 10.04, (vga - nvidia geforce fx 5500) ale len s ovladacmi od nvidie.
Ked som nvidia ovladac odinstaloval a nahodil otvoreny, spomenute problemy sa neprejavili. Lenze s otvorenym ovladacom nefungovala 3D akceleracia. Takze som nahodil naspat uzavrety ovladac a raz za 2 tyzdne som daval tvrdy reset ked mi vytuhol x-server a nepomohol ani SysRq.