UBUNTU po update kernela nenabootuje.
Za tie roky, čo používam ubuntu, po aktualizáciách ubuntu (x64), ak povolím aktualizovať aj kernel, nevie sa potom nájsť - nevie nabootovať žiadna verzia kernela ubuntu.
Zvykol som to riešiť tak, že som spustil opravnú inštaláciu, alebo potom neskôr som z druhého linuxa (napr. teraz používam mint-maya) vošiel do ubuntu "grub.cfg" a prácne ho poprepisoval, lebo som zároveň chcel preriediť zbytočne rozsiahlu ponuku verzií kernelov.
Prosím radu: Existuje nejaké elegantné, jednoduché riešenie (klikacie aj scriptové)?
Prajem pekný deň.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://www.dedoimedo.com/computers/grub-2.html#mozTocId293325
To ma zaujíma, ako to robíš.
Lebo ja nič špeciálne pre (aktualizovať aj kernel) "za tie roky" nepovoľujem,
V rámci aktualizácí čo ponúkne, všetko nainštalujem a po reštarte nabehne systém s novým jadrom.
preriediť zbytočne rozsiahlu ponuku verzií kernelov.
Prosím radu: Existuje nejaké elegantné, jednoduché riešenie (klikacie aj scriptové)?
1-Nainštaluj Synaptic, spusti ho a do vyhľadávacieho poľa napíš bez úvodzoviek "image generic".
Potom podľa číselného označenia vyber jadro na "Označiť na úplné odstránenie" a stlač "Použiť"
Alebo:
2-Nainštaluj Ailurus, tento má v sebe nástroj na čistenie, kde sa dajú tiež zmazať staré jadrá.
Inak, skúšal si to, čo Ti radil Bedňa?
Do fóra som sa dostal len dnes - asi za hodinku skúsim bedňovu radu - ozaj elegantné riešenie, vďaka.
Dnes už viem, že treba počkať cca 1/4roka.
Ešte raz vďaka.
sudo update
sudo upgrade
ked bude dostupna nova verzia jadra
(a to isté upgrade - takto som bez problému updatoval aj kernel MINT naraz o 3stupne).
Po update ubuntu doinštaloval ešte nejaké veci - všetko bez chybovky, hoci krátko pred tým som manuálne spustil aktualizácie (def. sú nastavené na automat.), lebo chcem, aby sa čím skôr poopravoval; mám dojem, že táto jarná verzia sa akosi nevydarila (predtým som na ubuntu nedal dopustiť - mám pokušenie vrátiť sa k distr. 11.10 - po tú jesennú mi nikdy také čudovstvá nerobil - no a MINT "tiká ako švajč.hodinky" - nádhera)...
Najnovšie mi ubuntu odmieta nainštalovať ATI grafic. driver (a previous version fglrx found). Cez synaptic som dal odstrániť úplne všetky nainštalované VG drivery a fglrx, takže vôbec nič neostalo nainštalované (monitor ide len v jedinom rozlíšení), no aj tak sa vzpiera ako priečny pejo...