SOZA
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Ja platím týmto výpalníkom za CDečka a USBéčka s Debianom, Mintom, v tejto súvislosti ma zaujal jeden komentár v diskusií "Sťahujem legálne, už som im zaplatil".
Možno ak je nejaký právnik, mal by sa zamyslieť na základe čoho chcú peniaze, keď so mnou nemajú žiadnu zmluvu a sú len občianske združenie a nie štátnou organizáciou. Veď občianske združenie si môže založiť ktokoľvek.
A zaujímalo by ma, prečo ten chalan nezažiadal o vyplatenie jeho honorára keď je u nich registrovaný. Prečo je u nich registrovaný, tak to radšej nikto nezodpovie.
Inak títo výpalníci sú fakt k smiechu, do problémov sa s nimi dostal už aj Jarek Nohavica a skupina Lucie, keď dali volne k stiahnutiu svoje skladby.
Jedna vec je ochrana, za ktorú som . A druhá vec je výpalníctvo bez povinnosti prerozdelenia zozbieranej sumy alebo jej časti autorom.
to by bolo, keby mladá kapela mala záujem o služby nejakej agentúry a mohla si vybrať, to alebo hento. na základe ceny, kvality, referencii a tak...
Mimochodom, ten zákon nie je problém. Samotný zákon je na ochranu diela pred jeho zneužitím ktoré by poškodilo autora. Problémom je to oprávnenie ministerstva kultúry ktoré zlegalizovalo svojvôľu SOZA bez regulácie zákonným orgánom.
A preto som sa vždy trpko pousmial keď SOZA zaperlila a chcela výpalné za veci ktoré už niesú chránené. A aj vtedy, keď prehlásila že chce zmenu zákona. Samozrejme tým zahmlievala skutočnosť, že problémom je jej chovanie a cenník ktorý s autorským zákonom má spoločné len to, že na ňom parazituje.
Ale zrušiť tých výpalníkov je blbosť. Nemajú vyplatené podlžnosti voči autorom. Lepšie je uvaliť na ňu reguláciu. Alebo, zrušiť ten výnos a nariadiť im štandardnú dobu splatnosti aj s štandardnými termínmy nae vykonanie účtarských úkonov.
Ale, to sa nestane. Nad tými pohrobkami komunizmu bdie ochranná ruka súdruhov. Aj to zrušenie dotácií kultúry v STV a SRO vo forme koncesionárskych poplatkov bol bluf. Poplatky vypršali, a obnovili ich.