Komunita

Sekcia: Komunita 08.11.2012 | 20:53
Avatar default Debian  Používateľ
Rad by som nieco odkazal linuxovej komunite: Vdaka niektorym ludom ludom som prisiel na to ze gnu/linux a celkovo opensource nieje len o tom mat operacny system, pouzivat programy, ktore su zadarmo. Dlho som nechapal co to slovicko free vlastne znamena, ale ono je to vazne na prvom mieste slobodny, som rad ze sa nasli ludia ktori ma naucili pracovat s linuxom (hlavne daredevil , ktory ma naucil z velkej casti zaklady), a ja som vdaka tomu mal zaujem hrabat sa v tom cele dni, hodiny, a musim povedat ze ten cas stal za to, namiesto hrania hier (ktorym som predtym venoval celi svoj cas), som testoval distribucie, robil weby , riesil problemy, tvoril grafiku a nebol to strateny cas, vdaka tomu dnes mozem ludom ktorych poznam pomoct, alebo ich len stretnem na inernete, povedat im o linuxe. Ako som si pozrel film Revolution OS , zacalo mi to slovicko free viacej vrtat hlavou, a tak ked som niekomu hovoril o linuxe, alebo o nejakom softwari, zacal som zdoraznovat slobodu ktoru so sebou ten software nesie, hovorim o tom ucitelom, majstrom v skole, spoluziakom, rodine, kamaratom, a podla mna to ma vyznam, pretoze ako vravi Stallman slobodny software umoznuje tvorit komunitu, mozem s kymkolvek na svete zacat vyvijat program, ktokolvek moze moj kod vylepsit, pracovat na programoch ktore sa potom stanu celosvetovo pouzivane, a navyse sa da na tom zalozit aj biznis, napriklad poskytovanim podpory tak ako to robi Redhat, snazim sa a venujem cas ludom ktorych to zaujima, a snazim sa dosiahnut aby pochopili to iste co ja. Mam rad tento portal, lebo sem stale chodia (aj novy ludia) ktory chcu s niecim poradit, a ja som rad ked sa tomuto mozem venovat, ale zaroven som sklamany ked niekto napriklad vidi ze som urobil chybu, ked som niekomu daco poradil zle, ale namiesto normalneho oznamenia o tom ze som nieco povedal zle, sa dockam agresivneho prispevku, ktory so sebou ani nemusi niest riesenie problemu, tiez sa mi nepaci ze niektory clenovia idu proti sebe, pretoze ak mame rovnaky ciel, rozsirovat gnu/linux a opensource, co je podla mna ulohou komunity, mali by sme spolupracovat, doplnat sa, namiesto nadavok, to nieje produktivne, praveze to skor ludi odradi od dalsej navstevy tohoto portalu, som rad ze som tu nasiel dobrych ludi, ktori mi casto pomohli, a ja to teraz rozsirujem dalej dalsim ludom. Mam rad slobodu !
R.K
    • Re: Komunita 08.11.2012 | 22:12
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
      Ahoj.

      Už dlho tu nebol takýto dlhší, úprimný, na nič sa nehrajúci príspevok od človeka, ktorý sa dostal do vytrženia, keď sa zaoberal Slobodou Linuxu.
      Máš štastie, stal si sa vyspelejší, bez pátosu a dristov o ničom. Avšak buď pripravený aj na to, že podľa vzoru ľudí, ktorí takto jednoducho pochopili trebárs Evanjelium a chcú od toho okamihu o tom každému povedať a podeliť sa o tú Lásku, staneš sa terčom útokov X_positive jedincov/skupín. Ale stačí veriť a dokážeš všetko .
      Držím Ti palce.
      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
      • Re: Komunita 08.11.2012 | 23:31
        Avatar default Debian  Používateľ
        mne sa tvoje nazory casto krat pacia, len co uz sa mi nepaci je ked sa zacnu hadky, ja viem ze je to tiez sloboda prejavu, ale dakedy podla mna treba zatnut zuby, a nerobit to, ako som uz vravel koli komunite, toto rozhodne nieje efektivna cesta ako nieco dosiahnut, skor deskruktivna, ak je tvojim cielom rozsirovat medzi ludmi slobodny software, a pomahat im, bolo by dobre aj ked ta niekto nahneva, proste to riesit diplomaticky v ramci slusnosti, ak mas k tomuto iny nazor tak mi ho prosim napis lebo by ma velmi zaujimal
        R.K
        • Re: Komunita 08.11.2012 | 23:37
          Avatar default Debian  Používateľ
          ale ani ja niesom dokonali vid tu , teraz ked som sa nad tym zamyslel tak ma to aj celkom mrzi, hoci som mal pravdu, ale ako som napisal, mal som to radsej nechat tak ako dokazat ze som na podobnej urovni ako zakladatel tej temi, je treba sa vediet ovladat
          R.K
    • Re: Komunita 09.11.2012 | 10:01
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      +1
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: Komunita 09.11.2012 | 10:09
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        +pí (3.14159265358979323846264338327950288...)
        • Re: Komunita 09.11.2012 | 13:23
          Avatar default Debian  Používateľ
          :)
          R.K
          • Re: Komunita 11.11.2012 | 20:15
            skywaker   Návštevník
            Rado +1 inac ako si spokojny s Lubuntu???? ja som dlhu dobu pouzival XFCE (zenwalk a salix) a potom som skusal vseličo možné a nakoniec tiež už asi pol roka fičím na tomto odlahcenom LXDE distre..
            • Re: Komunita 11.11.2012 | 20:19
              Avatar default Debian  Používateľ
              Rád sa o tom porozprávam, ale sem sa to nehodí, najlepšie spravíš keď si ma pridáš medzi priateľov na jabberi, kontakt v detailoch o mne.
              R.K
          • Re: Komunita 11.11.2012 | 23:23
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ

            totiž... napísal si to pekne... a tiež som tu dávno nevidel človečiska menom Tomáš, ten by na to niečo povedal :D