halus
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
A) je to hotovo, dokončili sme to
B) nebol záujem, prestali sme na tom pracovať
asi nie som jediný, koho skôr napadlo B. A btw, Halus či Haluz? Google, Wikipedia a spol sa prikláňa skôr za Z :) Viem, že nie je veľmi pekné hádzať na oči gramatické chybičky, ale tak toto je dosť... bijúce do očí...
skor ako nieco napises tak si prever informacie a ked tak over u zdroja predtym ako daco nepotrebne a bez zmyslu skritizujes ;)
btw dobra poznamka k tej gramatike,tiez som trochu haklivy na to :) ale musim podotknut ze na tom sa svet nezruti
(rovnaký text vo formáte, v akom to nemám rád :)
dyakirika je dobra vec ale aq je text pisani bez nej a je pysaný dobretaq je to uplne w poriaadku!!!!!!!!!!!!! najhorsia wec jekombinacia textu z now a bez nej a este do tohonejaé (sry zavyraz) retardowanee vyrazi to je potom naozajsa šalenost!!!!!!!!!!!
taketo daco by zabilo kazdeho
A sorry ze nepouzivam diakritiku ale pre mna to je zabijak..vacsinu casu pristupujem z tabletu TF101 z klavesnicou a popravde nemam ani nainstalovany SK jazyk.Uz zopar rokov nezijem na SK a malokedy pisem po slovensky takze sa tomu vyhybam.A pravdou tiez je ze cca od roku '92 kedy som zacal s pocitacmi tak som pouzival vyhradne anglicky jazyk takze ani poriadne neviem kde SK znaky na klavesnici su pokial to nemam oznacene :)
dufam ze ma nik za to neukrizuje ;)
BTW, čo znamená, "nezijem na SK"
s arogantnejsim pristupum som sa teda este nestretol, a to uz som bol hockde po svete...
zasa sa len utvrdzujem v tom ze na SK nieje vsetko v poriadku..
tak vela zdaru ti prajem a pozdravuj doma a priatelov,teda ak dajakych mas okrem tvojho pc s tuxom
Ale, nechápem, čo má toto spoločné s tým výstupom, čo sem dal ten rozmazlený fracek vírus.
no ja niesom ten rozmaznany komu vadi text bez diakritiki pokial sa nemylim :)
ale uz zacinam chapat to co vsetci pisu o tejto stranke...
cela tato tema je uplne bokom od kontextu ktory bol na zaciatku a nechapem admina ze vobec dovoli taketo daco ...
no ale co uz, takto to chodi u "nas na slovensku"
tak vela zdaru vsetkym vo vasom boji s, vlastne ani neviem cim :)
Ako si správne podotkol, tak si rád že si neni na Slovensku. Len nechápem, čo sa sem tlačíš.
Asi to bude celé inak. Nedokázal si vyjsť s ľuďmi a tak si emigroval. A tam máš taký istý problém, a tak sa vraciaš naspäť. Z toho je jasné, kde je problém, a prečo sa zrovna Teba drží ako kliešť.
len nechapem tvoje slovne utoky bez akehokolvek dovodu ???
a toto mi najviac vadi na nasej mentalite,ze sa nedokazeme zmenit k lepsiemu.
Ja sa snazim vychadzat s kazdym nehladiac na narodnost a farbu pleti, a tymto stylom zivota aj zijem a je to jedno ci je to na slovensku alebo niekde inde.
Podla mna je nespravne odsudit niekoho len preto ako pise, ci pouziva gramatiku a podobne na stranke tohto typu.Nikdy nevies aky potencial sa moze v danom cloveku skryvat pokial nezistis kto je a co dokaze.
Nezda sa mi ze tato stranka by bola zamerana na slovensky pravopis a veci bliznke jazyku ;)
A áno, už tu dosť ľudí zistilo aký potenciál sa skrýva v Tebe. Schovaj ho a zazipsuj. Aby Ti neprechladol. Lebo už teraz prskáš. A prskanie bolo prvé, čím si sa tu prejavil.
Netreba sa, a to plati nielen pre Teba, zbytocne utocit. Navrhujem Ti, pretoze citim v Tvojich slovach zaujem, prispievat do nasich Sprav na linuxos.sk. Tato naozaj vyborna informacia od Teba bola, podla mna, dana zle do Forum, namiesto do Sprav kam pravom patri. Skus teda niecio napisat cez Pridat spravu _ daj tam text bez diakritiky alebo slov. Gramatiky, a ja tu spravu poopravim a doplnim aj diakritiku ...
Co povies na takyto navrh ??
Dododo
:-)
1) skontrolovať po sebe
2) poslať to najskôr kamošovi a až potom na web
nikto nie je dokonalý, ideálny... a ten, čo si to o sebe myslí, má od takého ďaleko :)
:-)
Napríklad blbnúce WiFi nevyreklamuje ak tam má nahrané japonské frekvenčné tabuľky ktoré v Európe rušia pásmo. Tak isto nevyreklamuje nefunkčnosť telefonovania v sieťach GSM ak tam nahrá obsluhžné rutiny pre CDMA.
To len pre upresnenie.
S pozdravom admin jb
Dalej budu vznikat dalsie taketo clanky a dokonca aj programy a moja vlastna distribuciua.
Nechcem tu byt uvadzany preto lebo tento web a komunita co tu mate ma prisernu povest.
tá môže byť stále iná
zmena na tú či onú stranu
aj tak je tu ľudí ako šafranu
Poďme nadávať na komunitu
pripojme sa k tomuto hitu
zistíme že hádky sú nudné
niekedy tiež močopudné
Ak je tvoja hlávka unavená
z nápadu zmeniť dve písmená
nebude v ľuďoch okolo chybička
to vie aj zo sáčku kyslá rybička :)