dropbox a torrent na windows a linux dualboot

Sekcia: Aplikácie & Desktop 11.02.2013 | 12:10
Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
ahojte, mám jednoduchú otázku. Ako by ste riešili tieto dve veci?

1) dropbox. používam ho na každom PC, som veľmi spokojný. Niekde ale mám viac ako 1 systém na OS. Dropbox mám všade v default nastavení, teda tam, kde je celý systém. rozmýšľam, že by som to zmenil tak, aby bol dropbox folder na jedinom mieste, kde mám dáta(všade mám disk na win, na lin a na dáta). nespácha mi to nejaký bordel s právami alebo niečim podobným? nevytváram síce nič čo by práva vyžadovalo, skôr rôzne PDF-ka a spol. Myslím, že toto by nemalo robiť žiadny problém.

2) torrenty. Tu je to už trochu horšie. Pracujem s torrentami v Linuxe, no čoraz viac som vo Windows v tomto období. Ako môžem urobiť, aby to v torrentoch pokračovalo? Akého klienta vybrať na aký systém a ako nastaviť? Musím robiť nejaké kroky pred každým spustením klienta, napríklad nejaké overovanie dát?
    • Re: dropbox a torrent na windows a linux dualboot 11.02.2013 | 15:55
      WlaSaTy   Návštevník
      1. Dropbox nepoužívam po ich zmene politiky k tichej fakturacii. Nakoľko však beží v user space, tak by mal zachovávať umask takže v Linuxe Ti to dá štandardné práva. Ako je implementovaná technológia umask mimo Linuxu je otázkou na iný server.
      2. Torrenty na disku s dropboxom nemajú čo hľadať. Tá réžia za prenos je neúnosná.

      • Re: dropbox a torrent na windows a linux dualboot 12.02.2013 | 18:43
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
        1) rád by som mal všetky veci čo používam v dropboxe na NTFS disku
        2) žiadna súvislosť medzi dropboxom a torrentom. teda chcel by som mať na disku so zálohami (NTFS) priečinok dropbox a priečinok torrent, bez akejkoľvek spolupráce týchto dvoch technológii.