XFCE na cinnarch

Sekcia: Aplikácie & Desktop 17.03.2013 | 04:40
Avatar sebo Arcolinux+Suse15.3 -Win10  Používateľ
Používam Cinnarch ale veľa veci som skúšal a doinštaľovaval "na skúšku" po reštarte mi každá spustená aplikácia "firefox konzola a iné programy " objavy v ľavom rohu hore bez možnosti presunu alebo zatvorenia . Cinamon a lxde fungujú OK .
Dá sa to preinštalovávať a bude to bežať ale niečo vadí XFCE a chcel by som sa tomu v budúcnosti vyhnúť
ďik
    • Re: XFCE na cinnarch 17.03.2013 | 10:46
      WlaSaTy   Návštevník
      Končí otázka otáznikom? Lebo oznam končí bodkou.

      Skús si svoje slová po sebe ešte raz prečítať či im porozumieš. A urob snímok plochy aby sme vedeli o akom rohu to hovoríš.
      • Re: XFCE na cinnarch 17.03.2013 | 17:33
        Avatar sebo Arcolinux+Suse15.3 -Win10  Používateľ
        Otázka znie ma XFCE v archlinuxe nejaké konfliktne baličky ďakujem
        • Re: XFCE na cinnarch 17.03.2013 | 23:28
          WlaSaTy   Návštevník
          Končí otázka otáznikom? Lebo oznam končí bodkou.

          Skús si svoje slová po sebe ešte raz prečítať či im porozumieš. A skús povedať, odkiaľ pochádza aplikácia "firefox konzola a iné programy ". Robím s počítačmi nejaký ten piatok, ale o nej som ešte nepočul.
          • Re: XFCE na cinnarch 18.03.2013 | 02:31
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            tiež celkovo nechápem o čo ide... je celková otázka nejaká nasledovná?

            "Mám Cinnarch, ale rád by som používal prostredie XFCE namiesto Cinnamon. Dá sa to? Ako postupovať pri inštalácii a základnom nastavení XFCE?"
            • Re: XFCE na cinnarch 18.03.2013 | 17:14
              WlaSaTy   Návštevník
              Mno, jadro je skôr v niečom inom: veľa veci som skúšal a doinštaľovaval "na skúšku". Pravdepodobne si chalan pomixoval repozitáre a tým odpálil balíčkovací systém. Takže môže byť rad, že sa ešte nabehlo. Blbé je, že sa ani nepýta, takže sa mu nedá ani poradiť. Možno to už preinštaloval a prestal robiť také kixy.
              • Re: XFCE na cinnarch 18.03.2013 | 19:56
                Avatar sebo Arcolinux+Suse15.3 -Win10  Používateľ
                Nie som chalan beží mi teraz na Cinnarchu niečo co už nepodporuje ani samotný archlinux .
                Myslím ze úroveň tohto serveru padá keď ja vyjadrujú pisatelia ktorý nepoužívajú tu distribúciu ani ten desktop o ktorý ide
            • Re: XFCE na cinnarch 18.03.2013 | 19:52
              Avatar sebo Arcolinux+Suse15.3 -Win10  Používateľ
              No tak na Cinnarch ide každý desktop .A nabehne ja sa pýtam prosím uživatelov archu nie ludi ktorý ani arch nemajú a stupídne poznámky o tom čo kto vie si nechajte .Mne chodí teraz Fake raid aj keď pan vlasatý písal ze to nepôjde a radil prečo nepoužívam mdraid
              Takže XFCE mi beží v pohode a nie som začiatočník v Linuxe na tákate múdre poznámky
              Prosím ak by tu prišiel nejaký uživaťeľ archlinuxu a používa XFCE na archu a vie o nejakých konfliktných balíčkov z XFCE 4 rad si to precitám
              • Re: XFCE na cinnarch 18.03.2013 | 22:39
                WlaSaTy   Návštevník
                Mohol by si mi prosím Ťa pripomenúť kde som o fake RAID písal ženejde? Jediné také na čo si spomínam bolo keď si vynechal krok z inštalačnej príručky na čo som Ťa opakovane upozorňoval. A písal som aj ktorý krok to bol.

                Ale, máš pravdu. Pre človeka čo sa nechce opýtať je každá pomoc pod jeho úroveň. Rád Ti preto vyhoviem a neodpoviem na otázku čo si ajtak nepoložil.
                • Re: XFCE na cinnarch 19.03.2013 | 11:24
                  Avatar sebo Arcolinux+Suse15.3 -Win10  Používateľ
                  čo som preboha vynechal? Upozorňoval si ma co mam napísať pri Raid 1 ja mam Raid 0 potom si vypisoval ze Raid 0 sa inak píše .
                  Jednoducho XFCE nepodporuje všetky baličky z repozitaru archlinuxu tak isto ani GNOME ani KDE ani Cinnamon nebeží zo všetkým .
                  ale ja si nájdem na nete jednotlive konfliktne aplikácie pre XFCE
                  • Re: XFCE na cinnarch 19.03.2013 | 12:33
                    WlaSaTy   Návštevník
                    Písal si o Raid O ktorý neexistuje. Existiuje Raid 0. To, že som ťa upozorňoval na to čo pre Teba písali v príručke, a že si nemal záujem pozrieť ktorý ovládač potrebuješ dostať do initrd bolo zjavné už teraz. Aj keď si dostal návod ako na to. Tak z toho neobviňuj mňa.

                    Miimochodom, v tomto vlákne si priznal, že máš nepodporovanú kombináciu SW. A ak si chceš nájsť ktoré verzie aplikácií z ktorých repozitárov sa medzi sebou blokujú, tak Ti dopredu poviem že všetky ktoré sú z iných a nekompatibilných repozitárov. Niekedy sa stane, že sa aj napriek tomu niektoré aplikácie znesú. Ak si niečo na nete o tom nlokovanú nájdeš, tak to bude len časť problému a samozrejme že to bude mať platnosť v minulosti. Takže Ti to moc nepomôže. Ale, aspoň Ťa zabaví na nejaký čas. Možno štvrť roka, možno pol roka. A možno celé letné prázdniny.

                    Kto si hraje, nezlobí.
                    • Re: XFCE na cinnarch 19.03.2013 | 22:48
                      Avatar sebo Arcolinux+Suse15.3 -Win10  Používateľ
                      Po 1 už návod na Fake raid u archu nieje z dôvodu veľkých zmien takže som to rozchodil sam už bez návodu .Aj Cinnarch mi odpísal že na cinnarch to nerozchodím uviedol dôvody ktoré sedia na Manjaro ,Arch Bang.Bridge tam to pri boot spadne .
                      Preto sa nechápeme lebo chcete chybu ale žiadna nieje mne to funguje píšem to tu stále . Hľadal som a konfliktne aplikácie na XFCE4 sú !! Preto som dal že je to vyriešenie
                      Pýtal som sa len na problémové programy na XFCE4 nič viac nič menej
                      Linux mam 13 rokov takže ma vie vytočiť niečo formulovanie "môžem použiť XFCE4 na cinnarch"
                      • Re: XFCE na cinnarch 19.03.2013 | 23:20
                        WlaSaTy   Návštevník
                        Vtedy tam ten návod bol. Kôli Tebe som si ho prelistoval a skontroloval na čo si sa vtedy povedzme zabudol. Teraz to už robiť nebudem. Tak ako vtedy, tak aj teraz by to bola zbytočná práca.

                        Inak, konfliktné aplikácie niesú. Ale sú konfliktné osoby. Pravdepodobne si myslel konflikty náväzností pri použití navzájom nekompatibilných repozitárov vyvolávajúce nepodporovanú kombináciu. Áno, to som Ti už potvrdil, že sú. A keby si si za tých 13 rokov pozrel niečo o balíčkovacom systéme, tak by si vedel že v nepodporovanej kombinácii je ich zoznam náhodný z rozsahu niečo medzi všetko a nič. A ten zoznam sa mení s zmenou každého jedného balíčka.

                        Mimochodom, písanie učia už šesť ročné deti. A tie sa bez problémov naučia, že otázka má na konci vety otáznik. Ty si ho nepoužil, a ani si nepoužil vetnú skladbu zodpovedajúcu dopytovacej vete. Takže otázku si naozaj nepoložil. Ale, to je jedno.
                  • Re: XFCE na cinnarch 19.03.2013 | 13:51
                    Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
                    myslím, že arch linux + xfce je dosť častá voľba. myslím, že to prepojenie je kompletné. problém môže nastať skôr pri nesprávnom aktualizovaní. taktiež môže byť cinnarch veľmi modifikovaný na fungovanie s cinnamon.

                    môžeš napísať aký konkrétny problém ťa trápi? je veľmi ťažké vyrozumieť, čo presne to potrebuješ. nehnevaj sa, ale nejeden človek, čo si to po tebe prečíta, je z toho jeleň alebo iná lesná zver.