problém s premennou

Sekcia: Konfigurácia 24.03.2013 | 20:23
Avatar Rado Debian | Ubuntu | DSL  Používateľ
Ahojte,
Dnes som sa hral s prihlasovaním na stránku (klasika PHP a MySQL).
Kód mám urobený tak, že sa mi na indexe zobrazí formulár. Ak zadám údaje, pošlú sa do súboru login.php a overujú sa údaje v MySQL. Ak údaje nesúhlasia tak sa vypíše, že "nesprávny login alebo heslo". Ak údaje súhlasia, tak ma to pošle na stránku members_area.php. Ako môžem zistiť meno prihlaseného uživateľa? Skúšal som echo $_POST['name']; lenže to vyzerá, že túto premennú už nepozná. Poradíte?
I LOVE DEBIAN.
    • Re: problém s premennou 24.03.2013 | 20:46
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      ak udaje suhlasia, tak si uloz session ... napr.:
      $_SESSION['userlogin'] = $_POST['name'];


      ale v kazdom subore tym padom musi byt na zaciatku:
      ob_start();
      session_start();
      • Re: problém s premennou 24.03.2013 | 21:22
        Rado   Návštevník
        Že ma to nenapadlo. Vďaka :)
      • Re: problém s premennou 24.03.2013 | 22:38
        d_   Návštevník
        nestaci len nahodou len session start?
        • Re: problém s premennou 24.03.2013 | 23:21
          Rado   Návštevník
          jj...