Caute, som obycajny windows user, akurat ze mi prestal bootovat win, resp. lagne po zadani hesla.. zacalo to robit po restarte a predtym PC strasne lagoval... tak som usudil ze je asi zly disk, mam nabootovane ubuntu 12.04 z usb kluca, a pripojeny externy disk cez usb, na ktory kopirujem data, ale pri niektorych suboroch po prenesenych niekolko desiatok MB mi vyhodi toto:
Error splicing file: Input/output error
neviem ci je ten disk zly, nejake programy na kontrolu a opravu som chcel pustat az po odzalohovani dát... takze sa obraciam na vas, da sa tento error nejak obist/eliminovat? alebo si to mam vysvetlit chybou na disku a tie subory su proste poskodene? robi to hlavne pri videach... na disku v PC sa prehraju krasne cele, ale ked ich dam kopirovat na externy, tak sa prenesie napr. 70 MB a vyhodi error, ked dam skip tak subor na externom disku je, aj ide prehrat, ale prehra sa len tych 70 mb, takze koniec videa je niekde strede...
vopred diky moc za info velmi by mi to pomohlo
dmesg
afdisk -l
napovedia.Ten výstup z fdisk by si mohol dať po pripojení externe ho disku, poslúži ako referencia čo hľadať vo výstupe z dmesg získaného po tej chybe. A poprosím Ťa. Zavriet tie výstupy z tých príkazov medzi tieto značky <pre> text </pre> bude to čitateľnejšie. Uvidíš už v náhľade príspevku.