Nemoznost prace v textovom rezime

Sekcia: Aplikácie & Desktop 26.09.2013 | 16:00
migrena   Návštevník
Zdravim.

Pouzivam Fedoru 19 xfce a ucim sa pracovat s prikazovym riadkom, ale po prepnuti do textoveho rezimu blika iba kurzor (prepnutie pomocou klaves Ctrl+Alt+F2-F7(myslim)), teda nezobrazuje sa ani vyzva na zadanie prihlasovacih udajov. S niecim podobnym som sa nestretol.

Neviem, ci to suvisi, ale dnes mam problem odomykat obrazovku. Na pohyb mysi nereaguje, teda aspon nie hned. Dialog pre zadanie hesla sa objavi az na niekolky pokus. Doteraz som s tym problemy nemal.

1.Chcel som v grafickom rezime restartovat- prostredie vyzadovalo heslo.

2.Nasledne neprebehol restart, ale iba odhlasenie.

3.Snaha restartovat v prihlasovacej obrazovke, musel som potvrdit, ze chcem restartovat, no nic sa nestalo.

4.Prihlasil som sa spat do grafickeho prostredia a snazil som sa restartovat cez terminal:

sudo shutdown

Vypisalo chybu:

Failed to talk to shutdownd, proceeding with immediate shutdown: Spojenie odmietnuté Failed to open /dev/initctl: Také zariadenie alebo adresa neexistuje Failed to talk to init daemon.

Musel som notebook natvrdo restartovat, po restarte je zda sa vsetko v poriadku.

Rad by som vedel, co to mohlo sposobit (aby som sa tomu vyhol) a ci neexistuje este iny sposob, ako restartovat bez pouzitia vypinaca (skratka Alt+S-abf+R,E,I,S,U,B nefungovala).
    • RE: Nemoznost prace v textovom rezime 03.10.2013 | 21:08
      Avatar myky   Používateľ
      Pricin moze byt vela skus troska popozerat adresar /var/log mna co tak napadlo je .. pokial to je notebook tak niektore notebooky mali problem s driverom pokial sa system dostal do spanku alebo nabehol setric obrazovky a druha vec... mas tam dobre nainstalovane graficke ovladace?