mouseover v menu,help...

Sekcia: Programovanie 14.05.2014 | 13:56
Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

Ahojte...Taku podotazku mam...Ako mam nastavit mouseover na objekt ked som myskou na inom objekte,tak aby bolo true...nieco na tento sposob : function pizza() { if(document.getElementById('pizza_menu').onmouseover==true||document.getElementById('eat_menu').onmouseover==true) { document.getElementById('pizza_menu').style.visibility='visible'; document.getElementById('eat_menu').style.visibility='visible'; document.getElementById('menu_check').onmouseover = true; } else { document.getElementById('pizza_menu').style.visibility='visible'; document.getElementById('eat_menu').style.visibility='visible'; document.getElementById('menu_check').onmouseover = false; } }

    • RE: mouseover v menu,help... 14.05.2014 | 13:58
      Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

      S tym,ze ked prejdem do svojich podmenu,tak mi hlavny menu button zhasne a to nechcem,chcem aby svietil na zlto dovtedy pokial budem v podpolozkach...

      • RE: mouseover v menu,help... 14.05.2014 | 19:45
        Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor
        <div id="rodic">
          <div id="potomok">
          </div>
        </div>

        Na tom vrchnom príklade vidíš, že dokument má hierarchiu, takže môžeš pristupovať aj k rodičom (nadradeným elementom). Nižšie máš príklad ako zmeniť farbu pozadia nadradeného elementu (rodiča), kliknutím na potomka.

        <script type="text/javascript">
          function vrat_rodica (element) {
            element.parentElement.style.background = "#FF0000";
          }
        </script>
        
        <body>
          <div id = "rodic" style = "background: #00FF00;">
            <button id = "potomok" onclick = "vrat_rodica (this)">Zmen pozadie rodica rodica</button>
          </div>
        </body>
        

        Čarovné (this) vracia sama seba.

        Keď porozmýšľaš, tak prídeš na to ako si to upraviť pre seba.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: mouseover v menu,help... 14.05.2014 | 22:18
          Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

          Ak nerozumieš napíš.

          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: mouseover v menu,help... 14.05.2014 | 22:33
          Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

          function info_bar_initialize(picture) {

               var I_image = document.getElementById('info_pic');  

               var I_title = document.getElementById('info_tittle');

               var I_text  = document.getElementById('info_text');

              switch (picture.value){

              case 'zradlo':

                     I_image.style.backgroundImage = "url('Sandvich_picture.jpg')";

                     I_title.innerHTML="Al Tomo Pizza";

                     I_text.innerHTML="Kontrolny Text";

                     break;

              case 'napoje':

                     I_image.style.backgroundImage = "url('Sandvich_picture.jpg')";

                     I_title.innerHTML="Al Tomo Pizza";

                     I_text.innerHTML="Kontrolny Text";

                     break;       

              default: ;}

          }

          <div class="infobar" style="margin-top:-450px;margin-left:1000px">

             <img id="info_pic" style="border:2px silver solid;border-radius:3px;width:180px;height:120px"/>

             <h3 id="info_tittle"></h3>

             <pre class="infotext" id="info_text"></pre>

            </div>

          <input type="button" class="inline_menu_button" onmouseover="info_bar_initialize(this)" value="zradlo"/>

          ale innerhtml mi img nezobral...inak ja mam tie sub menu ako <menu/> a ked prechadzam kurzorom medzi <li/> castami tak mi to blika...lenze to iste mi robil napr aj <div>...hned ako prechadzam medzi polozkami v tom podmenu,tak mi to preblikne na povodny background...myslim teraz to hlavne menu...Dopredu dik :)

          • RE: mouseover v menu,help... 15.05.2014 | 13:40
            Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

            Pretože sú tam medzery. Jedna položka stratí zameranie (focus) a druhá ho ešte nemá. V štýle nastaviť margin na nulu a vzhľad doladiť cez padding a CSS. Už si sa niečo v JavaScripte naučil, tak teraz ti môžem povedať, že menu v JavaScripte nikdy nerob :) Toto je presný príklad na čo sa JavaScript nehodí. Doma ti niečo nacapkám v CSS.

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • RE: mouseover v menu,help... 15.05.2014 | 19:57
            Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

            Menu pomocou css máš v prílohe. JavaScript môžeš použiť na dodatočné efekty. Prípadne si naštuduj CSS3 a použiť ho.

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • RE: mouseover v menu,help... 15.05.2014 | 20:05
            Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

            Ešte pozmenené index.html v prílohe.

            Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
            • RE: mouseover v menu,help... 15.05.2014 | 20:12
              Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

              V css pisem uz nejaku dobu...Ja som len to dokreslenie v tej funkcii robil cez javu...toto je moje css v tom menu ;)

            • RE: mouseover v menu,help... 15.05.2014 | 20:24
              Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

              Ty to mas riadne pokrocilejsie ako ja?TO vnorujes jedno menu do druheho?Preco pouzivas ul a nie menu?JA som to riesil takto...

              • RE: mouseover v menu,help... 15.05.2014 | 20:35
                Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

                Ja som to CSS našiel niekde v príkladoch, upravil a používam roky. Hlavná výhoda že to chodilo všade, tak neviem či sa niečo zmenilo.

                Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: mouseover v menu,help... 14.05.2014 | 22:35
      Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ
      V tom co som dal teraz...Je mozne inicializovat pri mouseover obrazok <img>?Ako pozadie to slape dobre,ale mam pocit ze po spravnosti to riesenie neni...
      • RE: mouseover v menu,help... 14.05.2014 | 22:37
        Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

        This som pochopil fajn... :) Za to dakujem a rodicov a potomkov idem dobrat okamzite...Ked som cital knihu,tak som si myslel,ze to az take potrebne nebude...