Zdravím, mam fedoru 20, po nainstalvani mi siel zvuk bez problemov, ale po aktualizaciach mi nejde, musim vlozit a vytiahnut sluchadla aby isiel. Nevie niekto v com by mohol byt problem ?
lspci -v | grep -i audio:
83:00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
cat /proc/asound/cards:
0 [SB ]: HDA-Intel - HDA ATI SB
HDA ATI SB at 0xfbcf4000 irq 16
Ahoj.
1. Jedná sa o NB alebo PC ?
2. Aký zvuk nejde/ide po laborovaní so slúchadlami - nejdú slúchadlá, alebo nejde zvuk cez reproduktory??
Ide o NB, asus k50ab
nejde zvuk cez reproduktory v NB, ide len potom co vlozim a vytiahnem sluchadla
Ja mam Asus k50ij a tiez som mal takyto problem,teda mne nesiel ani po odpojeni sluchadiel...Skus toto,mne to pomohlo :
sudo yum remove alsa-plugins-pulseaudio
sudo yum install alsa-plugins-pulseaudio
Po reinstalacii mi uz isla zvukovka normalne...
vdaka ale nepomohlo
Daj sem tú konkrétnu časť príkazu: lspci -v
ktorá s týka audio ....
Tvoj uvedený príkaz s grep-om Ti nevypíše konkrétny ovládač v jadre pre danú zvukový subsystém.
Mal by to byť ovládač :
snd_hda_intel
je to snd_hda_intel
00:14.2 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] SBx00 Azalia (Intel HDA)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 1523
Flags: bus master, slow devsel, latency 64, IRQ 16
Memory at fbcf4000 (64-bit, non-prefetchable) [size=16K]
Capabilities: [50] Power Management version 2
Kernel driver in use: snd_hda_intel
Kernel modules: snd_hda_intel
používaš GNOME 3.10 alebo z COPR máš GNOME 3.12 ?
Alebo používaš iné graf. prostredie - ktoré ?
GNOME 3.10.2
Ahoj.
Vyzerá to na chybu v Gnome 3.10.2, môže pomôcť update na najnovšie t.j. testovacie verzie balíčkov.
Skús teda najprv update s testing-repos, t.j. ako root v Termináli spusti príkaz:
Nemáš záujem vo Tvojej F20 prejsť na Gnome 3.12 ??
spravim zalohu cez dd, a vyskusam asi Gnome 3.12
Je to bezpečné (G 3.12) a ja sám ho na mašinách, kde sú F20 používam ku mojej a užívateľskej spokojnosti ....
Použi COPR repozitár:
https://copr.fedoraproject.org/coprs/rhughes/f20-gnome-3-12/
nepomohlo :(
Peter, bedňa ma naviedol ešte na toto dobré Arch-wiki, skús: https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio#ALSA_channels_mute_when_headphones_are_plugged.2Funplugged_improperly
Ešte dodám, že bedňovu radu nájdeš tu: https://wiki.archlinux.org/index.php/PulseAudio/Examples#Defaulting_to_an_analog_output_source
vdaka, naviedlo ma to k riesieniu
zistil som ze v /etc/pulse/default.pa bola zme vybrata zvukova karta, taka aka vobec nexistuje, nebola v zozname aplay -l, ale len to nepomohlo, dalej som nasiel ze treba zakomentovat load-module module-device-restore, a uz je vsetko ok :)
ok. Bedňa má prehľad.
:-)
Peter, do tretice :-)
ja by som predsa len ešte aj vyskúšal najnovšie kernel - t.j. update cez yum použijúc "testing-repositories"
Ževraj by malo pomôcť pridať do súboru /etc/pulse/default.pa
Nejakí bug že sa vyberá automaticky na prehrávanie digitálny výstup. Prípadne sa pozri aj do alsamixer. Samozrejme reštarť systému.