Cookies - Help please :)

Sekcia: Programovanie 18.05.2014 | 22:07
Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

Ahojte...Mam jednu otazku...Ako si mozem riadit data ulozene do cookies?Nemam teraz na mysli obecny zapis pre citanie,upravu a vytvaranie,ale ked si do nich chcem ulozit napr. vlastne premenne a celkovo hodnoty...Nieco na sposob upraveneho obecneho zapisu : document.cookie="username=xxxxxx;MOJE_VECI; expires=Thu, 18 Dec 2013 12:00:00 GMT; path=/"; asi tak...Uz mam v podstate funkcie pripravene na vsetko co je potrebne,az na to,ze som sa k takemouto comusi nikde nedogooglil...Dakujem za kazdu radu...

    • RE: Cookies - Help please :) 19.05.2014 | 06:10
      Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

      Nerozumiem, v čom konkrétne máš problém?

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Cookies - Help please :) 19.05.2014 | 10:24
      Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ

      Hmm, potrebuješ generovať mylné (nepravdivé údaje) cookies ?

      G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • RE: Cookies - Help please :) 19.05.2014 | 12:54
      Avatar Andrej Lacho Debian, CentOS obcas Kubuntu  Administrátor

      Smrdia tu nejake nekale praktiky :)

      Linux without fckin systemd
    • RE: Cookies - Help please :) 19.05.2014 | 13:28
      Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

      Nechceš náhodou len pospájať reťazec ako napr.:

      retazec = 'username=' + username + ';' + 'MOJE_VECI=' + moje_veci + ';' + 'expires=' + datum + ';' + 'path=' + path;
      Potom ho rozdeliť do poľa:

      var pole_premennych = retazec.split (';'); // Rozdeli retazec do pola podla bodkociarky
      
      retazec_s_menom = pole_premennych{0}; // Ulozi do premennej username=username
      var pole_s_menom = retazec.split ('='); // Rozdeli username=username podla "=" do pola
      var meno = pole_s_menom[1]; // Druhy prvok pola je meno - Pole je cislovane od nuly
      ...

      Toto je pekne blbý zápis že :) Pozri sa radšej na JSON.parse

      Zápis kde dvojbodka oddeľuje názov:hodnota a medzi dvojicami je čiarka.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Cookies - Help please :) 19.05.2014 | 17:15
        Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

        Tak zatial najproblemovejsi vec aku som sa ucil...Uz som zmeni kod na 100 sposobov a zatial mi to nejde...och

        • RE: Cookies - Help please :) 20.05.2014 | 10:13
          Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

          Ale čo ti nejde, alebo nevieš?

          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
          • RE: Cookies - Help please :) 22.05.2014 | 23:48
            Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

            VObec mi nic nevycita z pamate...Uz som nakoniec skopiroval aj vzorove funkcie a tie tiez nejdu :( Proste nic neprecita...Jedine firefox a ten vrati akurat tak "name=" Opera ani chrome vobec neulozia moje cookies...Nechapem

            • RE: Cookies - Help please :) 23.05.2014 | 12:42
              Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

              1. Skontroluj či sa koláčiky naozaj ukladajú. Vo FF pravým tlačítkom na stánku -> Zabezpečenie -> Zobraziť súbory cookies.

              2. Skontroluj či nemáš zakázané ukladanie koláčikov. Vo FF pravým tlačítkom na stánku -> Povolenia -> Nastavovanie cookies.

              3. Hoď sem kód ako to robíš. kód ulož medzi značky <pre> kód </pre> (Typ obsahu -> Predformátovaný text)

              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
              • RE: Cookies - Help please :) 23.05.2014 | 13:46
                Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

                Uz som na to prisiel...Ked som tu stranku dal na AMP Server co mam doma pod linuxom,tak mi to ide pekne...Ked spustam tu stranku z lokalneho hdd,tak mi prehliadace nepovoluju zapisovanie cookies...To v knizke nepisali,och...4 dni som sa pri tom nervoval...

                • RE: Cookies - Help please :) 23.05.2014 | 14:15
                  Avatar bedňa antiX, Devuan, LegacyIce  Administrátor

                  A hlavne používaj tlačítko F12.

                  Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
                  • RE: Cookies - Help please :) 23.05.2014 | 16:06
                    Avatar 01Laky Fedora 20,Android,Windows 8.1 PRO  Používateľ

                    Jasne...Bez js konzoly uz ani nic neriesim...Strasne to ulahcuje pracu :)