Tlač s menom a heslom

Sekcia: Hardware a Drivery 27.06.2014 | 17:26
Marian   Návštevník

Dobrý deň, v linuxe sa extra nevyznám a potrebujem pomôcť s tlačou z linuxu na sieťovú tlačiareň. Problém je ten že tlačiareň vyžaduje overenie meno a heslo. Meno a heslo viem ale potreboval by som nejaký príklad s akými parametrami treba použiť príkaz "lp"  ak má byť poslaná tlač pre užívateľa ktorý je v tlačiarni zaevidovaný s heslom a ako majú byť parametre pre prípad ak je na tlačiarni zaevidovaný užívateľ bez hesla.

ďakujem

    • RE: Tlač s menom a heslom 27.06.2014 | 20:18
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Myslíš takéto niečo?

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Tlač s menom a heslom 03.07.2014 | 23:57
      Avatar Marian   Návštevník

      tak nejde mi to stále, upresním teda . Jedná sa o sieťovú tlačiareň Konica Minolta Bizhub C220. V tej tlačiarni je nadefinovaných xy loginov s heslami. Pod windows sa to konfiguruje asi tak ako v tom odkaze zada sa v karte meno a heslo a všetko funguje. No neviem to nadefinovať pod linuxom, nedarí sa :( . Už som skúsil aj to že som na pc s windows sharoval tú tlačiareň a pod linuxom som pridal ako Windows Printer via Samba , ale potom si linux pýta meno a heslo, ak zadám to meno a heslo ktoré je v tlačiarni tak to nezoberie - wrong username or password. Ak tam zadám meno a heslo do domény tak to síce zoberie ale z tlačiarne nič nevyleze,  pripadá mi to že na tlačiareň pošle doménové meno/heslo a to čo je zadané v sharovanej tlačiarni vo windoze to ignoruje. Takže tlačiareň to odmietne.

      Distibúcia linuxu je CentOs. A kedže obchodný systém beží na linuxe aj tlač je posielaná zo servera na sieťovú tlačiareň , preto potrebujem nejako nadefinovať tlačiareň v linuxe tak aby to tá tlačiareň akceptovala.

      • RE: Tlač s menom a heslom 05.07.2014 | 14:07
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Predpokladáš zle. To heslo ku ktorému si sa dostal bolo doménové heslo používané na zdieľanie sieťových diskov a tlačiarní. Skús porovnať PPD súbor pre tú tlačiareň z Windows a z Linuxu, asi tam chýba definícia toho tlačiarňového hesla.