Zdravím, riešim problém s Debianom... no dobre, nie celkom Debian, ale systém na ňom založený.
Problém nastal po tom, čo som začal inštalovať Dropbox. Tento SW používam bežne. Inštalácia základného balíku, nautilus-dropbox, prešla len čiastočne. Po stiahnutí non-free démona by malo všetko pokračovať, ale nepokračuje. Jediné, čo som mohol urobiť, bolo po polhodine vypnutie terminálu s nedokončenou inštaláciou. Po reštarte a nahodení dpkg --configure -a to zasekáva na rovnakom mieste.
$ sudo -s
[sudo] password for stano:
# dpkg --configure -a
Nastavuje sa balík nautilus-dropbox (1.4.0-3) ...
Downloading Dropbox... 100% o share and store your files online. Want to learn m
ore? Head to http://www.dropbox.com/
Čo by som chcel... samozrejme dokončiť inštaláciu a mať plne funkčný apt-get... alebo aspoň možnosť neriešiť Dropbox a mať funkčný systém. Nejaká rada? apt-get install -f tiež nič neporiešilo.
len pridávam, že odintštalovanie tak jednoducho nejde:
# apt-get purge nautilus-dropbox
E: dpkg bol prerušený, musíte ručne opraviť problém spustením „sudo dpkg --configure -a“.
Do temy sa zatahovat zatial nebudem, neviem ti poradit.
Len ti davam do pozornosti ohladom Dropboxu.
link
samozrejme, že citlivé dáta by sa mali presúvať bezpečnejšou cestou. Na fotky, dokumenty určené na uloženie na webe atď to však plne postačuje
Jasne ze postacuje, len osobne by som tie data sifroval u uzivatela a nie na servery.
Vo firme pouzivame samepage.io - ked to mam zhrnut tak je to vcelku kvalitne cloudove riesenie ale stale si stojim za svojim ze data by mali byt u mna.
Ale na take prkotinky to vystacuje.
vyriešené... pomohlo vyhodenie cez force. Dúfam, že to pomôže ak sa ešte niekto stretne s týmto problémom
sudo dpkg -r --force-all meno_balika