Caute, mam jednu otazocku, potreboval by som drzat stale synchronizovane 2 priecinky, jeden v notebooku (ubuntu 14.10) a druhy na serveri (ubuntu 10.04), ide mi o to aby som to nemusel sam kopirovat pri akejkolvek zmene. Stacila by tyzdenna synchronizacia. Vie mi niekto odporucit na to dobry program pripadne ako to spravit? Diky
Synchronizacia 2 priecinkov
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ownCloud
Ak je ten nepodporovaný server dostupný na verejnej IP, tak kľudne aj RSYNC. Samotný OwnCloud je kanón na vrabce pre jeden pričinok.
scp -r /odkial/kopirovat user@server.sk:/kam/kopirovat
v spojeni s ssh certifikatmi + cronom idealne riesenie
ma to nevyhodu, ze to bude kopirovat cely obsah adresara, aj ked sa nic nezmenilo (a aj stare subory).
to uz radsej ownCloud alebo rsync.
Toto vsak neni obojstranne, ak sa nemylim. Ide o to ze k tomu priecinku budem pristupovat aj z desktopoveho PC s WIN (cez sambu) a to by sa mi neaktualizoval potom priecinok v ntb
Je možné zriadiť si dropbox, ktorý ponúka 2GB priestor v cloude, ktorý sa automaticky synchronizuje s jedným priečinkom v počítači. Ja to používam na dvoch zariadeniach a síce na notebooku a na tablete. Pri zapnutí počítača sa priečinok synchronizuje s cloudovým priečinkom a keď sa pripojí ďalšie zariadenie (tablet) i tam sa adresáre synchronizujú. Dropbox by sa mal dať inštalovať i v linuxe. Je to ďalšia možnosť a umožnuje sa dostať k tomuto obsahu na ľubovolnom počte počítačov, musia sa iba prepojiť cez rovnakú e-mailovú adresu.
Ale dropbox nenainstalujes na servery :)
Tiež mám rád db, ale hádzať pre to xserver... Do greenie som dával aj ten megasync, ale asi nič z toho nemá cli rozhranie