4riadky,odinštalovaných OS.Dá sa to nejako vymazať?Ďakujem vopred za rady,keby ste mňa nemali,tak sa unudíte...{-:
Ako odstrániť z Grubu...
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
4riadky,odinštalovaných OS.Dá sa to nejako vymazať?Ďakujem vopred za rady,keby ste mňa nemali,tak sa unudíte...{-:
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Program TimeShift zálohuje hlavne jadro operačného systému a na zálohovanie užívateľských súborov je vhodné použiť iný program. Ako vhodný adept sa javí program Borg Backup. Ten je však vhodný iba pre skúsených užívateľov vzhľadom na jeho dosť nepohodlné ovládanie. Existuje však grafická nadstavba Vorta, ktorá používanie programu Borg Backup sprístupňuje aj neskúseným užívateľom.
Zdroj: Arch Linux CZ
Vy daná bola LTS verzia Trisquel linux 11 pod gesciou Free Software Foundation. Trisquel 11.0 Aramo je postavený na Ubuntu 22.04 LTS s podporou do 2027.
Zdroj: Trisquel
Spoločnosť DreamWorks zverejnila zdrojové kódy svojho renderovacieho nástroja MoonRay pod open source licenciou Apache 2.0.
Zdroj: github.com
Nokia oznámila jeden z prvých lacných smartfónov so systémom Android navrhnutých na opravu doma, čo používateľom umožňuje vymeniť batériu za menej ako päť minút v spolupráci s iFixit.
Zdroj: odkaz
Špecifická distribúcia pre staré počítače, ktorá bola na puppy linuxe. Posledná verzia je z 30.1.2023.
Legacy OS je postavený na antiX / Debian Bullseye 64 Bit a momentélne je vo vývoji aj 32bitová verzia
Zdroj: Legacy OS
Tomáš Matějíček vydal nové verzie Slax v dvoch edíciách, 15.0.1 postavený na Slackware a Slax 11.6.0 na stabilnom Debiane.
Zdroj: Slax.org
Samsung vydal odporúčania na optimalizáciu MySQL pre beh na SSD. V dokumente uvádza aj benchmarky.
Zdroj: Samsung Semiconductor
15.1.2023 bola vydaná tretia minoritná verzia MX linux 21.
Zdroj: MX Linux
Vývojári linuxovej distribúcie OpenMandriva predstavili užívateľom novú rolling-release edíciu s názvom ROME. Táto edícia OpenMandrivy má vyplniť priestor medzi stabilnou a vývojovou vetvou s častejšími aktualizáciami softvérových balíčkov.
Zdroj: LinuxExpress
Po dlhej dobe bola dnes uvoľnená nová verzia Retro Virtual Machine(2.1.0). Jedná sa o veľmi zaujímavý emulátor ZX Spectra a jeho klonov. Okrem iných noviniek, dokáže nová verzia emulovať aj Sega Master System. Okrem podpory Windows a MacOS, je Retro Virtual Machine samozrejme dostupný aj pre Linux.
Zdroj: Retro Virtual Machine
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
no nuda tu rozhodne nie je, to áno, ale takéto otázky sú skôr na wiki ;)
Pre teba asi najjednoduchšia vec je grub customizer:
Teoreticky by malo stačiť
Díky stačilo sudo update-grub,jednoduché a rýchle...
Tak fajn, fakt si to tu dosť oživil a zahnal nudu, čo asi bolo treba :)
Ešte otázočka,mám tam dva razy memory test,načo to slúži?
Slúži ro dva krát na kontrlu pamäte, aby počítač nezabudol niečo robiť. Teda, na kontrolu RAM. Ak je chyba v RAM (a cache CPU), tak sa požítač chová nevypočítateľne. Ako keby bol pokazený.
Čau. moju RAM kontroluje,ale tebe treba tiež kontrolu-Slúži ro dva krát na kontrlu" Šme še pobavili...
ro ako read only, a kontrlu tak totok som ani ja nepochopil
Bolo to : to, a kontrolu. Pravdepodobne si ešte nepísal na dotykovej klávesnici mobilu s Androidom, inak by si ro pochopil že sa ro nedá skontrlovať keď máš klávesnicu cez polku displeja, a prehliadač má zobrazený aj prúžok s adresou.
no nečakal som, že mi to celé zhltneš zrovna ty :-) ten môj akože vtipný príspevok bol postavený práve na vysvetlení, aké si tu napísal, tak niekomu inému to možno pomohlo pochopiť, a ktovie, možno sa teraz môže z chuti zasmiať aj nad tou mojou vsuvkou)
Keď chce, nech sa zasmeje.
No tak sorry?Len sa neuraz ,ja som fakt myslel že si v chvate urobil chyby...
Už som to tu raz komentoval:"nerozumiem reči tvojho kmeňa" ,čiže som v progr. laik...
Nevedel som, že len progr. laik nepozná preklepy. Ale ako výhovorka je to pekná. Na budúce ju použijem na schôdzi.
I ty "srandisto."..