Zdravím. Postavil som si HTPC a použil som OpenElec. Mám malú PC skrinku a v nej CD/DVD mechaniku mechaniku "bez šuflíka". Medium sa vkladá ako do autorádia. Strčí sa tam a zoberie si ho. Všetko funguje ale problém je v tom že EJECT v Open Elec nefunguje a nemám ako vybrať to médium von. Na skrinke je len škára kade sa vkladá CD/DVD a nemá tlačítko na vysunutie.
skrinka obrazok
Keď som nabootoval na tom HTPC Linux Mint tak po kliknutí na mechaniku >> vysunúť sa vysunulo. Ale OpenElec nefunguje. Tak som si cez SSH spustil konzolu na druhom PC a skúsil eject
a vypísalo mi chybu eject: /dev/cdrom: Input/output error
. Keď som ale skúsil eject -s
(ako SCSI) tak krásne ho vysuulo. Čo by sa stým dalo spraviť aby sa dalo vysunúť aj priamo v OpenElec, a nie cez druhú mašinu pomocou SSH. Ďakujem ! :)
Nejede vysunúť CD/DVD
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Premenuj si eject na eject.bin a urob si eject ako skript.
este lepsie je dat do ~/.bashrc alias:
alias eject='eject -s'
a nemusi saskovat s premenovanim binarky v /usr/bin...
To nezaberie keď to volá aplikácia ktorá je zrejme spúšťaná priamo z .xinitrc, alebo .xsession.
Vyskúšam to, ale špekulovaním som na niečo ešte prišiel. Nejde ho v KODI/XBMC vysunúť ako som spomínal vyššie. Ale keď tam skočím do Videí, Hudby alebo správcu súborov (to je jedno), nájdem to médium a kliknem pravým a dám
bezpečne odobrať médium
už ide vysunúť normálne. Normálne sa dá potom vysunúť z "domovskej obrazovky" pri CD/DVD - vysunúť.Máš možnosť ten bug nahlásiť, alebo si to uhăčkovať ako som písal. Strach z toho že by sa orepísalo pri aktualizácií je skoro nulová. Už si ani nepamätám kedy sa eject upgradoval.
Keď som pár dní dozadu zakladal túto tému tak som sa to isté spýtal aj na oficiálnom OpenElec fóre. Niečo sa ma opýtali a keď som im dodal že po odpojení média sa dá vysunúť, akosi prestali odpisovať.
http://openelec.tv/forum/65-storage/75563-cd-dvd-eject-problem
Čosi som teraz vygooglil že treba upraviť v konfigoch "dev.cdrom.lock=0" a malo by to ísť. Idem sa stým pobaviť a dám vedieť ak sa mi to podarí spraviť.