Spravil som si java applet cez jython. Potom som si ocertifikoval "self-signed", no a tu je kameň úrazu. Na to aby si ho mohol spustiť niekto iný, tak potrebuje importovať môj certifikát. - dúfam, že to správne chápem.
Certifikáty sa dajú zakúpiť (jasné 100$ ročne a tak...)
Dá sa ten certifikát nejako cez požiadavku na stránke ľahko tomu človeku importovať?
Hm...skúšal som si pridať certifikát, ale asi to nemá význam... Len, keď mám pridanú výnimku na konkrétnu stránku, tak sa spustí applet
No, ale práve tak to funguje. takže buď je uznávaná autorita, alebo si to podpíšeš sám a tým musí druhá strana certifikát prijať manuálne.
Uz rozumiem... Nieco som si nasiel.. Tymto blbym otazkam sa snazim vyhybat :D ..dnes nevydalo
Vôbec to nieje blbá otázka a odpoveď či je to dnes bezpečné, alebo aká bude budúcnosť o tom sa všetci ešte len dohadujú.
Mne to skôr pripadá ako obchodný ťah :D, ako všetko...
Let's Encrypt vygeneroval certifikáty, môžeš ušetriť.
Nejde o šetrenie, akurát nechápem, že prečo by som mal platiť za niečo, z čoho nemám finančný profit.
Dík za link, vyzerá to fajn.
letsencrypt je nejaké dobugované, nefunkčné...
Nerozumiem prečo by si mal niečo platiť, a nerozumim čo majú dobugované a nefnkčné. Skôr si sa len nedržal návodu. Ale, to je jedno. V diskusii na ktorú som odkazoval bola spomenutá aj iná certifikačná autorita.