vonku je horuco jak svina vsetci su pri mori alebo kdesi v prdeli nemam s kym ist ani na pivo... nuda nuda nuda.....
.
tak som sa zacal ucit WebGL - moja prvotina :) - www.glspace.com
.
odporucane browsery: najnovsi Firefox alebo Chrome.
vonku je horuco jak svina vsetci su pri mori alebo kdesi v prdeli nemam s kym ist ani na pivo... nuda nuda nuda.....
.
tak som sa zacal ucit WebGL - moja prvotina :) - www.glspace.com
.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
myslis obsah, ktory vravi ze domena bola zaregistrovana a je tam odkaz na registratora a jeho ponuku? fakt je teplo..,
mne to funguje uplne normalne (pekna praca btw), checkni si dns
moze byt.... s domenou boli robene hokusy-pokusy, kedze mne nepatri a je mozne ze sa nestihli vsetky zaznamy vypropagovat do internetu.
uz to ide. fajn.
Dosť husté, ten plynulý pohyb má WebGL v sebe, alebo je to tvoja práca? Je tam dosť dobrá fyzika pri zrýchľovaní a spomaľovaní.
je tam 2000 guliek a o vsetko sa stara WebGL
- Mam tam scrollbary na 95%, pouzi toto: document.body.style.overflow = 'hidden'
- chcelo by to volny let (mys na zmenu smeru + wasd na pan, shift = dopredu, space=strelba)
- zda sa mi gulicky su stale s tej istej strany farbene aj ked preletim uplne do prava alebo do lava
- skus pridat skybox
Moc dakujem za napady to vsetko su pokrocile veci snad sa k nim dopracujem :), Vidim ze poznas WebGL.
.
schoval som scrollbary - super napad :) a pridal pozadie teraz to vyzera omnoho lepsie
.
uz sa z toho nevyvlecies uz si tam :)
.
http://www.glspace.com/credits.txt
.
Teraz mi to uz nejde tak 100% plynulo ako pred tym a gule su dalej ;) Ale pekna praca.
Aj ja som robil "space shooter" (100% newtonovska fyzika, realne motory, spotreba, hmotnosti planet, vzdialenosti). Ako rendering som pouzil 2D canvas s tym ze to neskor mozno prepisem do webgl, ale potom som zacal robit instrument flight a to bolo ovela zabavnejsie (napr. pristavaci autopilot) takze som sa k webgl uz potom ani nedostal. Žial, nie je to v zverejnitelnom stave a uz som na tom par mesiacov nerobil ale bola to zabava.
vyzera to fakt ze dobre, skoda ze nemas cas... no ved to ani ja pocas skoly :).... hned by som zacal nad niecim hutat :)
Teda musím povedať, že v Opere 30 ani Internet Exploreri 8 mi to nefunguje. Ja viem, že to neparí medzi odporúčané browsery ale aj tak. Objaví sa iba biela plocha.
;)
Však to bola iba info, že v týchto dvoch je overené, že to nefunguje. Ale minimálne v najnovšej Opere by mohlo. Inak je to podobné, ako keď niekedy veci chodili iba v IE.
OK. Ak mas IE 9 tak to tam nemusi chodit.
Teraz som to skusal (Windows 7 64bit)
- MSIE 11
- Opera 30
funguje bez problemov.
.
Podla toho co som cital o WebGL tak najlepsie ho podporuje Chrome a Firefox. Existuje aj stranka http://webglreport.com kde sa da otestovat ci prehliadac podporuje WebGL alebo nie
V internet explorer 11 to funguje
V Opere 30 aj 32 v debiane to funguje