Ahojte pouzivam lubuntu 14 a v poslednom case mi blbne neviete ci je nejaky antivirus na linux, ci na linux netreba?diki
Lubuntu a virus
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ahojte pouzivam lubuntu 14 a v poslednom case mi blbne neviete ci je nejaky antivirus na linux, ci na linux netreba?diki
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Fedora 40 definitívne opúšťa X a prechádza na wayland spolu s prechodom na Qt 6 a KDE Frameworks 6
Zdroj: Fedoraproject.org
V Auguste 2023 bola v open-source Greenie knižnici vydaná kniha s poradovým číslom 300. S pomocou voľne šíriteľných programov tak vznikli knihy v slovenčine, češtine a ďalších 8 jazykoch vrátane esperanta. Knihy sú v najrôznejších formátoch a dajú sa prečítať na PC či na čítačke jedným kliknutím. Okrem beletrie, poézie či odborných kníh pod knižnicu patrí aj hudobná kolekcia či hry.
Zdroj: Greenie knižnica
na základe uznesenia Európskeho parlamentu o stratégii v oblasti normalizácie pre jednotný trh je prijatá norma na zjednotenie nabíjacích zariadení do 100W v celej EU.
Zdroj: dsl.sk / EU
Nový návrh štandardu Web Environment Integrity API od zamestnancov spoločnosti Google má údajne zaručiť "dôveryhodnosť prostredia klienta". Ide o spôsob, ktorý môže webová stránka skontrolovať, či beží v nemodifikovanom prostredí (napríklad bez blokovania reklám).
Zdroj: github.com
Linus Torvalds sprístupnil prvú verziu linuxového jadra v septembri 1991. No chvíľu trvalo, kým vznikli distribúcie.
V 1992 vyšli binárky MCC Interim, TAMU, SLS, Yggdrasil a DLD, tie však neprežili.
Najstaršími sú Slackware a Debian.
Intel končí s vývojom minipočítačov NUC. Našťastie to nie je úplne stratené, vyzerá to tak, že vývoj a výrobu týchto minipc prevezme firma ASUS.
Zdroj: Root.cz
Pred pár dňami boli vydané nové verzie tejto rozšírenej linuxovej distribúcie s Cinnamon, Mate a Xfce. Prinášajú niekoľko vylepšení, čo sa týka vzhľadu aj funkčnosti.
Zdroj: https://linuxmint.com/
Za prvé dva týždne sa objavili nové verzie, hlavne distier postavených na Debian 12 Bookworm, ale i nové verzie nezávislých distribúcií.
Zdroj: web
Bola vydaná verzia 3.6 LTS modelovacieho nástroja Blender. Medzi novinkami nájdeme napríklad podporu ray tracingu na Intel Arc, simulačné nody a mnoho optimalizácií.
Zdroj: blender.org
Webový prehliadač Mozilla Firefox vo verzii 116 by mal priniesť pre používateľov Linuxu novinku.
Zdroj: https://www.phoronix.com/
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
neviem, co presne ti blbne a co si mam pod tym predstavit, ale pre pokoj v dusi: http://www.eset.com/sk/download/domacnosti/detail/family/71/
napr ked tu pisem vynechava mi pismena musim aj 2x pisat a niekedy tak zblbne ze sa mi stale otvaraju okna do nekonecna a nereaguje na nic
klávesnicu máš v poriadku? kábel? port?
mam notebook
takze mas nb bez klavesnice. tak potom to urcite bude virus...
mozno ze ma klavesnicu bez noteboku a potom to urcite nebude virus.......
a mozno ma virus bez klavesnice a nb...
skus tak ci tak vycistit klavesnicu a pozri kontakty.
Ješ za svojím notebookom?
Antivírusov pre Linux je na trhu až nadbytok, ale samotných vírusov je nedostatok. Teda, ak si odmyslím možnosť pospúšťať mallware s pomocou wine. Ideálne pod rootom.
Napadlo ťa nakopnúť tú vykopávku z LiveCD/USB aby si vyskúšal či je ten problém SW alebo HW rázu?
Inak, prepni si tu ten editor z WYSIWYG na obyčajný textový a povedz či to pomohlo.
Ja by som v prvom rade vyskusal externu klavesnicu - aby sa vylucila vada v notebookovej klavesnici
-
respektíve ak tam máš dualboot s napr. windowsom skus či tam klavesnica nerobí to isté
+1
niekedy mi robi ze sa neda klikat lavym tl. na myske, skusil som ked dam napr. ze chcem zapnut firefox,alebo LXterminal a kliknem na ikonu lavym tl. zacne blbnut a klika do neznama teraz som skusil vytiahnut mysku a siel som dotykovym panelom na notebooku a ide pekne a zase som nahodil mysku/do usb/ a uz ide ,ked mi to zblbne ze sa neda lavym tl. na mysky vytiahnem mysku a dam spat a uz je to OK,zaujimave pouzivam RedOrangeWest41.tar.gz
To myška robí aj mne, ale jej vek je nad 5 rokov. Je za životnosťou. Grafická téma pre kurzory nemá nič spoločného s HW myšky.