Ahojte, chcel som si vytvoriť lokálny repozitár a hodiť si ho na druhý disk, aby som po experimentovaní s inými distrami nemusel ťahať balíky cez mobilné pripojenie nanovo. Lenže pri vytváraní zoznamu balíkov dostanem info o chybách, neviete kde môže byť chyba?
Mint - Lokálny repozitár
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Asi si aj odpoviem, teraz som si všimol že sú rovnaké balíky pre obe architektúry,,,
Chybu máš vo výbere nevhodného riešenia. Tebe v tomto prípade stačí zosynchronizovať cache pre balíčky na oboch systémoch.
Prečo nevhodné riešenie? Nie je najjednoduchšie mať lokálny repozitár aby som nemusel ťahať rovnaké balíky po novej inštalácii?
Nuž, zrátaj si námahu. A zamysli sa či máš na dvoch systémoch rôznu architektúru ako vyplúva z brázku. Ak nie, tak plytváš miestom a internetom. Ak áno, tak takto neušetríš nič.
Z toho čo píšeš som nič nepochopil, ďakujem,,,
Ja len že robíš repozitár pre dva počítače, a pritom stačí synchronizovať priečinok /var/cache/apt/archives medzi počítačmi rovnakej architektúry (32 _alebo_ 64bit). Ak by si chcel ušetriť ešte viac, a stiahnuť tie deb balíky niekde inde, tak si jednoducho vygeneruj download skript cez synaptic a stiahni tie balíky niekde kde nemáš dátový limit a prenes do priečinku /var/cache/apt/archives.
Ovšem, ak sa chceš naučiť spravovanie vlastného repozitára, tak má tvoja snaha zmysel.
Nie nerobím pre dva počítače, je to repozitár pre jeden počítač, tie balíky som preniesol po čistej inštalácii 64bit distra plus aktualizácia a balíky navyše, tých i386 je cca 50 z celkového počtu. Niekedy som to praktizoval ako píšeš, kopírol som balíky do /var/cache/apt/archives aby som nemusel toľko sťahovať kým sa veľmi nemenili verzie. Presne ako píšeš poslednú vetu, chcel by som mať na disku vlastný repozitár a raz za čas ho aktualizovať a vyhadzovať duplicitné staršie balíky. Len ešte nemám odskúšané ako sa mi budú správať balíky pre rôzne architektúry, urobil som dva repozitáre, v jednom amd64 a v druhom i386 a premiestnil do nich balíky plus vytvoril pre apt zoznam balíkov. Keby si Mint nenahadzoval aj i386 balíky bolo by to jednoduchšie,,,
Keď budem pri booku mrknem či zoznam balíkov cez dpkg obsahuje aj architektúru, lebo v opačnom prípade sa mi to bude biť po nalinkovaní oboch repozitárov do sources.list,,,
A potrebuješ to takto zložito, alebo to len tak chceš?
Noo práveže ja to nechcem zložito, dakedy som to takto používal, cez skript som pridal sources a nainštaloval z pripojeného repozitára balíky bez netu,,, Lenže mám dve architektúry a keď sú v jednom priečinku neviem vytvoriť cez dpkg zoznam,,,
Mno. Mať cache úplne bez netu moc nepomôže, potrebuješ mať aktuálne info o balíkoch z repozitárov. Ale tá práca na okolo kôli dokonca jednému stroju, to je fakt na mašľu. Ak to aj tak chceš mať cez repozitár, tak to rozdeľ na 32 a 64 repozitáre tak ako to má byť. A zvyšné *_all.deb daj do obidvoch repozitárov aj s iným neidentifikovateľným balastom. Tie repozitáre sú nie na darmo rozdelené na rôzne architektúry.
Písal som vyššie že som ich rozdelil a dá sa to bez netu,,,
Tak to som asi potom pochopil vetu "Lenže mám dve architektúry a keď sú v jednom priečinku neviem vytvoriť cez dpkg zoznam,,," ako že máš problém keď to nerozdelíš a nie že si to už rozdelil. Každopádne, držím palce pri podobnom vzdelávaní. Mne by sa to pre dva boxy neoplatilo riešiť.
Ešte jedna vec ma napadla, dá sa nejakým spôsobom rozbaliť iso s distrom, pridať do neho balíky včetne zoznamu čo má inštalovať, zabaliť ho a hodiť ako live na kľúč? Či to je na dlhé lakte?
Áno.
Čiastočne.
PS: Pozri návod od Stana, robil podobne Greenie.
Najjednoduchšie riešenie mi to príde pridať to ako kvázi CD aby si neriešil kľúče atď.
Neviem, či by nebolo lepšie riešenie urobiť po kompletnom nainštalovaní obraz na USB cez napr. Clonezillu.
Ani nie. Ak sa niekto hrá až tak že zvykne odpáliť distro, tak je rozumnejšie použiť virtuálky pre jednotlivé inkarnácie. Takým VM môže robiť snapshoty s pomocou ktorých sa vráti do času pred pokazením. A mať jednu maličkú v úlohe NAS ktorá bude držať už stiahnuté balíky pre ostatné VM. Ja to tak mám už roky. Nejde mi ani tak o sťahovanie, ako o malé I/O pri zápise. Ale o tom nebola otázka.
Clonezillou som kedysi zálohoval komplet distro, teraz mi ide viac menej o vlastný repozitár v ktorom môžem meniť hocikedy obsah balíkov,,,