Ahojte, presedlal som z Xubuntu najmä kvôli stabilite na Debian a nedarí sa mi rozbehať zdieľanie pripojenia. Na net sa pripájam cez USB modem ZTE (O2 provider) - eth1 a chcel by som zdieľať pripojenie a urobiť z wifi notebooku AP aby som sa mohol pripájať s mobilom bez dát. V Linux Mint a Xubuntu som to bez problémov rozbehal cez plasma-nm, skúšal som aj tento návod ale bez úspechu. Podľa ďalšieho návodu ap-hotspot vypíše chybu že wifina nepodporuje AP,,,
Zdieľanie pripojenia cez wifi
- Terminal.png (29.0 kB)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ak chceš zdieľať pripojen ie cez WiFi, tak máš na výber ešte ad-hoc. Ale to je len pre prepojenie dvoch strojov.
Používaš NetworkManager, alebo Wicd?
A ktoré z toho mu vytvorí WiFi AP ak jeho karta nedokáže vytvoriť AP?
Používam klasický Network Manager, mám podozrenie na driver wifiny,,,
Takže NM klikátko ti neponúka vytvoriť HotSpot? Daj sem typ Wifiny cez ktorú to chceš robiť HotSpot, ja som v Debiane tiež musel siahnuť po uzavretom ovládači.
Buď to v Minte a Xubuntu rozbehal a inom železe, alebo s inym firmware pre kartu. Typneme si?
Tipovať môžeš koľko chceš, je to rovnaké železo,,,
Pretože dosť inteláckych kariet malo aj otvorený FW a aj uzavretý FW. A AP fungoval len s uzavretým ktorého licencia nebola plne kompatibilná s politikou Debianu.
Budem konkrétnejší, podľa toho čo som našiel moja wifina podporuje AP (zdieľanie šlo v LM, Xubuntu), ale s driverom (firmvérom) v Debiane nepodporuje AP. Čip je BCM4313, čerpal som info z tejto stránky.
Ďakujem za potvrdenie, takže predsa bola jedna z možnotí pravdivá. Ktorú si typoval Ty?
PS ten firmware si môžeš preniesť aj do Debianu.
Ja som netipoval nič, noo neprenesiem lebo mám nahodený len Debian,,,
Takže si to vedel dopredu. No, nič. Vybral si si Debian, a na chvíľu si nenahodíš niečo iné aby si si dotiahol FW bez ktorého to nepôjde.
Wlasaty prestaň si už odpovedať za druhých a vytvárať konšpiračné teórie,,,
Teraz neviem čo je podľa teba konšpiračná teória že debian nechce uzavreté veci, alebo že prehodiť firmware pre ovládač je záležitosť 5 minút. Ale ani ma to nezaujíma.
Zhodou okolností máš Wifinu ako ja. U mňa sa dá zapnúť aj adhoc.
Dôležitý je tento ovládač, pretože starší ad-hoc nevedel.
Máš nainštalovaný brcmsmac modul?
root@lenovo:/home/dumaru# modinfo brcmsmac
filename: /lib/modules/3.16.0-4-amd64/kernel/drivers/net/wireless/brcm80211/brcmsmac/brcmsmac.kofirmware: brcm/bcm43xx_hdr-0.fw
firmware: brcm/bcm43xx-0.fw
license: Dual BSD/GPL
description: Broadcom 802.11n wireless LAN driver.
author: Broadcom Corporation
alias: bcma:m04BFid0812rev18cl*
alias: bcma:m04BFid0812rev17cl*
alias: bcma:m04BFid0812rev11cl*
depends: bcma,mac80211,brcmutil,cfg80211,cordic
intree: Y
vermagic: 3.16.0-4-amd64 SMP mod_unload modversions</em>