Blokuje "štát" presmerovanie?

Sekcia: Aplikácie & Desktop 02.08.2016 | 14:31
Avatar norbi   Návštevník

Tak som dnes išiel na úrad, mal som nadiktovať nejaké údaje. Nadiktoval som internetovú adresu -zapamätateľný skrátený link, presmerovaný na PDF. A nešlo im to. Tým úradníkom tam blokujú presmerovanie? Prečo to robia?

    • RE: Blokuje "štát" presmerovanie? 02.08.2016 | 14:45
      Avatar WlaSaTy   Návštevník

      Ak si použil presmerovávatko dop*ce.sk, tak im to odchytil filter na porno. V inom prípade sa nespoliehaj ani na gramotnosť úradníkov, a ani na to že majú povolený internet alebo zobrazovanie dokumentov priamo z internetu a dones im to vytlačené v dvoch kópiách a jednu si nehaj podpísať s razítkom ako kópia prevzatého dokumentu.

      Ak by si chcel komunikovaŤ s úradmi v el. forme, tak použi el. podateľne alebo el. schránky.

      • RE: Blokuje "štát" presmerovanie? 02.08.2016 | 15:09
        Avatar norbi   Návštevník

        Používam bit.do. Najľahšie sa to diktuje (nemusím hovoriť, že bit.ly je s y a podobne). A celkovo sú najlepší. Keď som tam použil prvý link, ešte som nebol registrovaný. A po registrácii som im napísal, že ten prvý link by sa mi ešte zišiel. Že či by mi ho nemohli na základe IP vrátiť, lebo inak tie neregistrované linky ostávajú platné navždy -nedajú sa vymazať a nikto ich už nemôže použiť. A oni mi ho vrátili. Len neviem, či len mne, alebo to celé prerobili -že ti vrátia tie neregistrované na základe IP, keď sa zaregistruješ. (Kto chce môže vyskúšať). Čo sa týka toho blokovania, tomu fakt nerozumiem. Ale asi to môžu mať blokované aj individuálne aj centrálne. Ale keby aj individuálne, to je jedno -nebudem im tam radiť, ako to majú odblokovať. Jediné čo mi teraz napadá, je spraviť si stránku norbi.ga a vždy použiť norbi.ga/niečo. Akurát tú hlavnú stránku nechám prázdnu -keby im napadlo pozrieť čo tam je.

        • RE: Blokuje "štát" presmerovanie? 02.08.2016 | 15:33
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Vieš, lebo tvoja otázka by sa mala smerovať na ich správcu IT. Ten ale nemá podateľňu na tomto portáli a nemá ani stránkové hodiny pre verejnosť. Taže používaj vhodnejšie komunikačné kanály, a neočakávaj že úradník má možnosť a znalosti na využívanie internetu ako mladý technicky nadaný človek. Keby bol technicky nadaný, tak nerobí na úrade.