Záhadné ikonky kbled

Sekcia: Konfigurácia 24.08.2016 | 00:24
Avatar ppppp   Návštevník

Ahojte všetci nadšenci Linuxu, používam Lubuntu 14.04.5 LTS s jadrom Linux 3.13.0-88 (mám dôvod na to, že ostávam pri tomto jadre - vyššie verzie linuxového jadra nerozoznajú batériu v mojom laptope Fujitsu Siemens Amilo PI 3525) a mám taký "problém" - neviem prinútiť aby sa v plugine "kbled" (signalizácia capslock, numlock a scrollock) zobrazili tie ikonky, ktoré by tam mali byť. Bez ohľadu na to, či je na adrese "/usr/share/icons/lubuntu/panel/22" ikonka typu "numlock-on_1" alebo nie, vždy sa na paneli objaví namiesto ikonky typu "numlock-on_0" (aj keď som ju všade nahradil ikonkou typu "numlock-on_0") ikonka "numlock-on_1". Rovnako je to aj na adresách "/usr/share/icons/lubuntu/panel/24", "/usr/share/icons/Lubuntu-dark-panel/panel/22" a "/usr/share/icons/Lubuntu-dark-panel/panel/24". Týka sa to aj ostatných ikoniek (numlock-off, capslock-on, capslock-off, scrllock-on a scrllock-off).

Že tam vlastne má byť ikonka typu "numlock-on_0" a nie typu "numlock-on_1" som zistil pri nainštalovaní lx-panelu do distribúcii Xubuntu 14.04 LTS a pridaní pluginy "kbled" - tam sa na paneli vždy objavuje ikonka typu "numlock-on_0".

Odkiaľ sa v Lubuntu berie tá škaredá ikonka typu "numlock-on_1"?

Zistil som pri otvorení súboru "/usr/lib/i386-linux-gnu/lxpanel/plugins/kbled.so" hexaeditorom, že má byť použitá ikonka "/usr/share/lxpanel/images/numlock-on.png", ktorá je typu "numlock-on_0".

Ku popísaným javom dochádza aj v starších aj v novších distribúciách Lubuntu (vyskúšal som Lubuntu 12.04 LTS a Lubuntu 16.04 LTS). Vie to niekto vysvetliť? Ďakujem.

    • RE: Záhadné ikonky kbled 24.08.2016 | 14:17
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Mrkol som sa do zdrojáku a tam vidím:

      48 static const char * on_icons[] = { 
      49     "capslock-on.png", 
      50     "numlock-on.png", 
      51     "scrllock-on.png" 
      52 }; 
      53 
       
      54 static const char * off_icons[] = { 
      55     "capslock-off.png", 
      56     "numlock-off.png", 
      57     "scrllock-off.png" 
      58 }; 
      

      Teda to mi vyhodilo ako prvé v Google, je to pre RaspberryPI, ale hádam kód je roznaký.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Záhadné ikonky kbled 24.08.2016 | 17:50
        Avatar ppppp   Návštevník

        Tak sa volajú tie súbory s ikonkami, ja som ich premenoval len aby sa dali rozlíšiť tie, ktoré by som chcel (_0) od tých, ktoré sa mi nepáčia (_1)...

        Lenže z toho čo si uviedol mi vyplýva, že po kompilácii je to v zakomponované do súboru (alebo sa mýlim?), takže moja snaha o náhradu tých škaredých ikoniek tými druhými je márna a medzi ikonkami sa nachádzajú len aby zmiatli užívateľov.

        Aj tak by som bol zvedavý aký "umelec" navrhol tie škaredé ikonky...

    • RE: Záhadné ikonky kbled 24.08.2016 | 22:33
      Avatar ppppp   Návštevník

      Tému považujem za vyriešenú, môže sa uzavrieť.