Tými pokusmi v téme help-na tomto fóre-som kdesi odpojil zvuk-asi nejakým príkazom.nejde tapin rádio,ani na facebooku zvuk videa,ani uložená hudba-niečo som zmrvil zo zvukovkou!
Tými pokusmi v téme help-na tomto fóre-som kdesi odpojil zvuk-asi nejakým príkazom.nejde tapin rádio,ani na facebooku zvuk videa,ani uložená hudba-niečo som zmrvil zo zvukovkou!
TAILS opúšťa pri aktualizačných serveroch onion a prechádza na https
rovnako zrušili synchronizáciu systémových hodín cez onion a opravili pár chýb.
Viac v zdrojovom článku
Pelya uviedol funkcnú verziu Debian s xfce na väčšinu androidových zariadení
Inštalačka ma 1825MB na plnú funkčnosť treba 1,2GB na internom úložisku.
Loongson Technology vyvynuli vlastnú Loongson Architecture (LoongArch ISA architektúru (instruction set architecture)) postavenú čisto na čínskych technológiách.
Nie je použitá Arm, MIPS, x86, RISC-V technológia ale je kompatibilná s MIPS64
Stručná história a vývoj koprocesoru. Niektorí si to možno pamätajú.
Problem s fragmentáciou IPv6 stacku. našťastie iba na platforme Windows
Čo všetko zistí skúsenejší človek z otlačku registrov?
Štvrtý refresh MX linux 19 je vonku (31.3.2021)
Update z akejkoľvek verzie mx 19 prebehne automaticky v aktualizáciách
Richard Stallman, zakladatel projektu GNU a FSF se vrací do vedení Nadace pro svobodný software (FSF). Udádí to v krátkém videu. Oficiální oznámení se připravuje. Jeho návratu se věnují i články na techrights.org a itsfoss.com.
Igor Pavlov, autor 7zip uverejnil prvú verziu 7zip pre Linux. Zostava má označenie 7z2101-linux.
Slovenská vláda plánuje v rámci tzv. plánu obnovy z prostriedkov od EÚ rozdať seniorom 280 tisíc špeciálne upravených tabletov.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Laci pusti si nejakú muziku a klikni si na klikátko ovládanie zvuku a v ňom si vyber "Nastavenia zvuku", "Mixer", alebo tak nejak podobne. Buď sa ti spustí pavucontrol, alebo nejaká podobná aplikácia a tam si pozri či máš vytiahnuté všetky šavle naplno.
Tak som to skúsil-zvuk mám spustený na 114%,ale ani skúšobný zvuk ľavý a pravý kanál nejde,nejde ani z internetu zvuk a ani z mojích skladieb v počítači-you tube!Na vstupe karta- ZVUK na vstupe mi neukazuje žiadne okienko v tej škále-zvuk je neplno,ale ten vstup pod ním-neukazuje nič!
Laci myslel som takéto niečo
http://i741.photobucket.com/albums/xx55/bwechner/Linux%20MINT/CinnamonSoundPreferences.png
ja to mám inak-ale skontroval som!
Záhada vyriešená!Dnes ráno som rozmýšľal čím to môže byť,mienil som vyskúšať či nepôjde na sluchátka,preberal som posledný stav počítača,všetko fachčilo-šiel som na záhradku,a vnučka sa mala doma učiť,aby mi neliezla na comp,tak som vypol vzadu na skrini napájenie,lenže napájenie monitora šlo,a ona keď nevedela ako spustiť počítač ,bavila sa z gombíkami na monitore a vypla mi zvuk! Niektoré záhady majú jednoduché riešenia-len na ne prísť! Ale aj tak díky za ochotu!
Nieje zač, hlavne že to šľape.
Ešte mám jeden problém-teraz som spravil!Na začiatku pri spúšťaní Mintu mi píše: "Užívateľ súborov HOME/dmrc je ignorovaný.Toto zabráni uloženiu predvolenej relácie a jazyka.Súbor by mal by vlastnený užívateľom a mať práva 664.Priečinok Home používatelmi musí byť vlastnený užívateľom a nezapisovateľný ostatnými užívateľmi"! Môžeš mi to preložiť POLOPATE?
Máš tam problém s právami, ešte neviem aký, ale zistíme to keď sem hodíš čo ti vypíše:
aVýstup neopisuj, ale kopíruj z terminálu.
Nech sa páči: -lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la /home celkom 12 drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 30 07:51 . drwxr-xr-x 21 root root 4096 sep 30 17:21 .. drwxrwxrwx 38 lacko lacko 4096 dec 28 18:08 lacko lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la .dmrc -rw------- 1 lacko lacko 31 dec 28 04:34 .dmrc lacko@lacko-System-Product-Name ~ $
Tak to skus ešte raz a daj to medzi značky <pre>, klikneš na "Štýl" a vyberieš "Kód".
Niekde som urobil chybu-to mi terminál neberie-ale vyriešil som to :Thunar -home -vlastnosti - práva som prepísal:-groupe na čítanie aj zápis,už som to opravil len na čítanie a je to vyriešené!
Takze,uz nie si v ... Veseleho Silvestra, panstvo, a prajem vam vyborny rok 2017.
Podobne želám všetko dobre do nového roku,všetkým ktorí míňajú osobný čas na diskusie s nami AMATÉRMI!
Skús len tak zadať príkaz
Že čo sa stane.Toto:
Čiže si zistil, že prv než si si nainštaloval Thunar, tak si prehliadač súborov už nainštalovaný mal, ale ten sa volá Nemo :-)
To ani neviem-vyskúšam!
Máš pravdu-ty vieš lepšie ako ja čo tu mám!
Máš preklep v slove Krusander.
Nauč sa formátovať text, takto má vyzerať odpoveď:
a
Bedňa aj tebe všetko naj do nového roku a dobré nervy s nami Amatérmi!
Laci ďakujem a aj ja ti prajem všetko najlepšie do nového roku.
PS: To formátovanie textu sa nauč :)
Ale ako?To mi musíš polopatisticky vysvetliť-dodnes som žiadne V-čka naležato nepotreboval.ani nevedel napísať-už viem mapa znakov!
To si myslel takto: Nech sa páči: -lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la /home celkom 12 drwxr-xr-x 3 root root 4096 sep 30 07:51 . drwxr-xr-x 21 root root 4096 sep 30 17:21 .. drwxrwxrwx 38 lacko lacko 4096 dec 28 18:08 lacko lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ ls -la .dmrc -rw------- 1 lacko lacko 31 dec 28 04:34 .dmrc lacko@lacko-System-Product-Name ~ $ nema problema!
No naformátoval som to do viet a keď som to poslal-zasa je z toho fašírka!
Označíš text ktorý chceš formátovať a potom klikneš hore na tlačítko Štýl a tam si vyberieš Kód.
To ti pridá k textu značky <pre>nejaký text</pre>
Pozri na prílohu.
No skúšam to,ale nula bodov!
Orginál-Bola uvoľnená nová verzia ne-emulátora Wine 1.8.6, ktorá prináša podporu grafických kariet Nvidia GeForce GTX 690 a AMD Radeon HD 6480G a AMD Radeon RX 480. Celý zoznam zmien, ako aj novo podporované aplikácie nájdete
Označ celý text, ktorý chceš formátovať.
Podarilo sa!!!
Šikuľa :)
Ešte jedna rada na starý rok-kde beriete tie príkazy do Linuxu-vytlačil by som si to!
Ako základ sa dá použiť aj toto:
https://www.linux-mint-czech.cz/tahak-prikazu-terminalu-pro-linux-mint/
Tak keď je problém, zamyslím sa v čom by to mohlo byť a potom z pamäte niečo vyberiem :)
Čiže to budú skúsenosti. V IT neexistuje niečo ako univerzálna rada, pretože každá chyba môže byť spôsobená viacerými faktormi.
Díky!Niektoré informačné príkazy som si už aj vyskúšal!
Dôkladne skontroluj všetky káble, prepínače, kolieska... na reproduktoroch / slúchadlách.