Ahojte, chcem sa opýtať či existuje nejaká možnosť prerobiť už existujúce distro a doplniť ho o svoje veci. Uvediem príklad: Použil by som Linux Mint s XFCE desktopom, aktualizoval ho, pridal nové repozitáre včetne ďalších programov aj mimo repozitárov a vytvoril Live CD s mnou predinštalovaným softom, prípadne nejakými opravami zádrhelov. Toš to v skratke, ďakujem za info,,,
Úprava Linux live distribúcie
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ano.
Aj na LinuxOS je o tom zmienka.
Vyzerá to jednoducho, mám obavy že ten soft už bude neaktuálny len v starších verziách,,,
Veľa distribúcií obsahuje vlastný nástroj už v sebe, ako napríklad antiX.
Cez Debootstrap si to môžeš spraviť celé od základu. Existuje aj program Pinguy Builder.
Vďaka za tip, mrknem sa na to,,,
Pinguy Builder je použiteľný viac než dobre, vezme Linux distro včetne všetkýh nainštalovaných programov bez konfigurácie z /home a vytvorí iso. Ďakujem za tip, presne takéto niečo jednoduché som hľadal, live CD je už na kľúči a testuje sa :)
Kuk prílohu, upravené live z kľúča,,,
Napr slovenské Greenie je tiež upravené Buntu. Pridáš čo chceš, odoberieš čo nechceš, aktualizuješ...
Noo dakedy dávno pradávno som tu o Greenie písal keď si mi ešte poslal distro :) Stano s akým softom upravuješ distrá? Našiel som pár zádrheľov po včerajšom testovaní,,,
Ešte môžeš skúsiť Linux Respin, Linux Live Kit, Systemback, Customizer, Cubic. Alebo to sprav cez Debootstrap, tu je ešte jeden návod.
niektoré z týchto nástrojov už nie sú udržiavané. po pravde teraz neviem, cez čo som to robil, ale nie je v tomto zozname. zistím, až budem doma a budem mať viac času.
Ubuntu Customization Kit? Myslím, že len ten je neaktuálny, preto som ho sem nedal.
prípadne remastersys, ktory bol nahradený respin-om
Zabávam sa s Cubicom, som zvedavý na výsledok. Zatiaľ to vyzerá zaujímavo, zvolil som iso s Ubuntu a teraz ho akutalizujem, pridávam repozitáre a soft v chroote, uvidím či bude takto upravené iso možnosť aj nainštalovať. Potom dám echo ako to dopadlo. Ešte by ma zaujímalo ktoré konfigy v Ubuntu určujú napr. defaultne spustenú gtk tému včetne sady ikon prípadne wallpaper alebo upravený panel, to by už bolo úplne top,,,
Compress the customized Linux file system,,,