gnu/linux g33k wanted

Sekcia: Komunita 19.01.2018 | 16:34
Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ

Zdar, hlada sa gnu/linux g33k na junior/senior poziciu (podla skusenosti samozrejme). Nie som HR, hladam do vlastneho timu. Vitani su aj jednotlivci so skusenostami s monitoringom (zabbix, nagios, splunk). Kontakt a viac info na jaroslav <zavinac> niekde <bodka> sk. Miesto vykonu prace: Bratislava. Vdaka. ;-)

301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
    • RE: gnu/linux g33k wanted 19.01.2018 | 19:56
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Geek si znalosti doštuduje z každého odboru a tie ďalšie slová sú zbytočné. Alebo sa potom hladá niekto to vie len niečo, napríklad zabbix a hovorí si geek.

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: gnu/linux g33k wanted 19.01.2018 | 21:01
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Asi hľadá niekoho čo ho baví daný obor, má ochotu sa samovzdelávať a dá sa hneď využiť na monitoring.

        Tiež si myslím že slovom geek chcel nalákať rozumného budúceho kolegu, a nie rozumbradu čo si chce popri jútubovaní namastiť kapsu.

        • RE: gnu/linux g33k wanted 20.01.2018 | 03:34
          Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ

          Vdaka za usetrenie vysvetlovania. Ano, hladam geeka ktoreho by bavili spominane technologie, klucove je slovo "aj" tzn. viem pouzit oba typy (ci uz ho monitoring bavi/laka, alebo nie).

          301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
      • RE: gnu/linux g33k wanted 20.01.2018 | 03:44
        Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ

        Sry ale toto mi pride ako dost odveci nazor. Ziadny geek nevie vsetko a ani nemoze vediet. Existuje pojem ako specializacia a automaticky ako sa stavas specialista v nejakom obore, idu do uzadia tie dalsie, na to jednoducho nemas kapacitu. Geekovi je vlastne konstruktivne riesenie problemov a samovzdelavacia schopnost ktora mu umoznuje riesit problemy s ktorymi sa predtym nestretol. Na druhej strane, mudrlanta ktory robil s niecim 2 mesiace a ma o tom pomaly celu stranu zivotopisu zas nepotrebujem.

        A aby som to uzvarel, ak by som hladal iba geeka, tzn. bez dalsej specifikacie a ozve sa mi hardverista, je to pre nas oboch zbytocna strata casu. Urcite specialista napr. na procesorovu architekturu nebude zacinat na zelenej luke s administraciou infrastruktury len preto ze niekto na linuxos hladal geeka.

        "Alebo sa potom hladá niekto to vie len niečo" - made my day. Mam hladat niekoho kto vie vsetko? :D

        301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
        • RE: gnu/linux g33k wanted 20.01.2018 | 09:02
          Avatar WlaSaTy   Návštevník

          Asi si to predsa len mal napísať slovníkom "headhunter" (niektorí by ťa lepšie pochopili):

          Hľadá sa certifikovaný špecialista s praxou v obore XY min 5 rokov na pozíciu junior s ochotou samovzdelávania. Vysoká škola v obore nutná. Plat dohodou.

          Najsmutnejšie bolo že headhunteri z personálok nevedeli o čom hovoria, ale vyžadovali to. A chceli najschopnejšieho za najmenší peniaz. Kvôli cene boli ochotní vyškrtnúť niektoré z požiadaviek, okrem ochoty samovzdelávania sa v obore. Technické školenia sú plánované od staršieho a vyhoretého kolegu ak bude mať chuť a čas. Občas si z headhunterov chodím robiť dobrý deň.

          Som rád že nepatríš medzi headhunterov s nezmyselnými požiadavkami.

          • RE: gnu/linux g33k wanted 20.01.2018 | 09:45
            Avatar Ptr   Návštevník

            Si sa naucil nove slovo?

            • RE: gnu/linux g33k wanted 20.01.2018 | 09:55
              Avatar WlaSaTy   Návštevník

              Ktorému slovu si to nerozumel?

    • RE: gnu/linux g33k wanted 11.04.2018 | 21:41
      Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ

      Bump - stále aktuálne. Senior, junior, prípadne aj absolvent dlhodobo pracujúci s GNU/Linux OS a ekosystémom okolo.

      301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
    • RE: gnu/linux g33k wanted 12.04.2018 | 06:48
      Avatar wheel   Návštevník

      Chcelo uviest aspon priblizny plat pripadne moznosti karierneho rastu pretoze vedomosti tych troch veci ktore vyzadujes nie su nijak svetoborne a ani v sebe nemaju nejake prudke know how. To zvlada podla mna drviva vacsina adminov s prstom v nose.. Cize vsetko je to o plate a inych moznostiach napredovania. O toto sa budu ludia tazko trhat s takymto popisom.

    • RE: gnu/linux g33k wanted 15.04.2018 | 19:48
      Avatar Jaroslav Petráš Arch Linux  Používateľ

      Hmm, pravda, pozrel som si ten prvy prispevok znovu, neviem preco som si myslel ze som to viac rozdviedol. Prikladam teda popis nizsie.

      Pozicia je otvorena pre seniora, tak i pre juniora, pripadne absolventa ktory dlhodobo pracuje/pouziva OS Linux (tzn. pojmy ako routing, LSB, kernel, systemd a atd mu nie su cudzie). Od praxe sa potom samozrejme odvija platove ohodnotenie a zaroven poziadavky na skillset uchadzaca.

      Mojim cielom je najst geeka ktoreho praca bavi a je pri nej kreativny, nie L1/L2 sablonoveho odbavovaca tiketov z velkych korporacii.

      Sucastou prace je remote on-call pohotovost pocas jedneho tyzdna v mesiaci mimo prac. hodin a tym padom aj sluz. telefon s pausalom.

      Medzi benefity patria kvartalne premie, moznost pracovat z domu jeden den v tyzdni a 5 dni dovolenky naviac po vycerpani dovolenky urcenej zakonnikom prace v danom kalendarnom roku. Miestom vykonu prace je Bratislava.

      Technologie s ktorymi by uchadzac po prijati prichadzal do denneho kontaktu: - CentOS 7.x, Solaris 10/11 - Veritas CW, Pacemaker CW - VMware ESXi, VSphere, VPLEX - NetBackup - Apache HTTPd, Nginx, Apache Tomcat, Java JRE - LVM, EXT4, XFS, VxFS, NFS - EMC VNX - a dalej Bind9, Postgres, NTPd, Postfix, OpenDKIM, Ansible, atd...

      301 Keyboard Error. Press any key to resume or F1 for setup...
      • RE: gnu/linux g33k wanted 16.04.2018 | 14:22
        Avatar WlaSaTy   Návštevník

        Práve som si dal do životopisu ITIL. Nemám si to tam teda podľa teba dávať? Mám si to vyhodiť? Nie je to dobré keď na tom stále fungujú firmy?