Zvolil som si v MX-17 themu Moka. Len adresare(zalozky) maju neprijemnu ruzovkastu farbu. :-( Da sa zmenit nejako farba adresarov. Alebo nainstalovat nejaky program ktorym by sa to dalo zmenit ?
Zmena farby Adresara.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Uprav si .bashrc.
Spravil som to taakto. A dalej ako sa vymotat ? ako to z potvrdenim ulozit aby sa zmena prejavila ? Chcem len aby ta ikonka bola zrebars zelena, nie ruzova. O nic ine mi nejde.
Však uložiš ten súbor, zavrieš terminál a znovu spustíš.
Cez Ctrl-o uložíš (musíš potvrdiť Y) a Ctrl-x zavrieš.
podla popisu. Otvorim terminal a tamm toto : - farba adresara bezo zmeny, cize nadalej ruzova
Máš tam veľa medzier.Medzera nemá byť za LS_COLORS ani za znakom = Ani za znakom $ Takéto veci je lepšie kopírovať ako vyťukávať. Skopírovaný príkaz vložiť do Nano rovnako ako do Terminálu, spoločným stlačením 3 kláves Ctrl Shift V
Porad ako zrusim toto ? Vid foto. Za kazdym otvorenim terminalu to tam mam navrchu.
Odstranil si ten riadok z .bashrc?
Jaaaaaj ja celkom zabudol na CTRL O. :-)) A ja sa motal medzi CTRL W , Y, X. Vdaka.
Treba si navody pozerat podrobne, ja tam vidim 'di=0;35:' ; u teba je to 'di = 0 ; 32:' co zdaleka nie je to iste . Staci si pustit prikaz
a zistis preco.di=32 je zelena co chcem. 35-je povodna uzova.
Neviem ci to chapem spravne, ale on chce zmenit farbu adresara nie farbu vypisu ls pre adresar co mu tu vy radite. Nazov clanku z prveho prispevku "How do I change the color for directories with ls in the console?"
Skus pozriet kde ma ta tema Moka ikony. Najdi v nich adresar places a v nich su adresare podla velkosti px icon. V kazdom si prekresli ikonu folder podla farby aku vyzadujes. Ak ma ikona folder priponu png spravys to v gimp, ak svg spravys to v inkscape.
Ak chces aby sa ti tato tema nemenila po preinstalovani tak si tie ikony prekopiruj do /home/tvoje_meno/.icons . Premenuj ich a v spravcovy vzhladu si ich nastav ako aktivne.
Este doplnim ze premenujes to tak ze zmenis nazov adresara s ikonami napr. na moje_ikony a tiez v subore index.theme zmenis polozku Name=moje_ikony.
Konecne niekto chape co chcem. Ano chcem zmenit farbu "obalky" ikonu. Ta je ruzova, a nieje to pekne. Nic viac v tej teme Moka si nezelam menit, je uzasna.
Tak to vyskusaj, ikony su v /usr/share/icons. Tam si najdi temu ktoru pouzivas a skus ju premalovat. Pred tym si nezabudni odzalohovat povodnu.
Ako myslis premalovat ? V prilohe vidis co po rozkliknuti danej temy vidim. A ak rozkliknes daky adresar z cislom, vidis druhy obrazok. No v adresaroch su len ikony alebo odkazy na ikony.
snimka 2 - rozkliknutie temy Moka. a Snimka 3 je po rozkliknuti ktorehokolvek adresara z cislom velkosti.
Skus rozkliknut este ten adresar places az kym neprides na nieco taketo.(obrazok)
Je tam len : folde-remote.png
Jj, nainstaloval som si tu temu Moka a naozaj ona nema vlastnu ikonu folder. Berie ju z inej temy. Cize preklikaj sa na adresar /usr/share/icons a tam daj vyhladat "folder". Najde ti to ikony zo vsetkych tem a ty si najdi tu ktora je pouzita. Tym zistis z ktorej temy berie ikonu priecinku. U mna napriklad tema Moka berie ikonu priecinku z temy menta.
P.s Tiez mozes vyskusat zobrat ikonu folder z inej temy a prekopirovat ju do temy Moka. Tym padom by system mal zacat pouzivat tuto ikonu.(po zmene temy/restarte)
Objavil som ze je to thema Faba. No v Synapticu som nasiel aj stopu na veb a v nom stalo i toto : "Faba Ikona Téma
Faba je navrhnutý s ohľadom na jednoduchosť a súlad s normami s ikonami. Jeho účelom je minimálna sada ikon, ktoré slúžia ako základ pre iné témy (napríklad Moka)."
To faba nemam v synaptic tak neviem co to je.
Ak chces menit tie ikony tak si vytvor v /home/user adresar .icons . Prekopiruj do nej temu Moka. Premenuj ju v subore index.theme a prekopiruj do nej ikony folder ktore sa ti pacia(pripadne si ich este uprav) do adresara places podla velkosti ikon.
Ja som si napriklad nakreslil nove ikony folder, vid. obrazok.
Skusal ikonu floder.svg otvorit v Inkscape, premalovat ju no pri kopirovani do Faba themy (snad ked z nej cerpa Moka, mozno ju aj zmeni ) No v kontextovej ponuke mi uz neponuklo zmeneny obrazok ikony - Vlozit.
Musis len prepnut na inu icon temu a potom prepnut naspat na tu zmenenu. Ovsem musis menit velkost(px) ktoru mas zvolenu, inak sa ti neukaze.
P.s Odporucam vytvorit si svoju sadu v /home/user/.icons aby si neprepisoval(nahodou neposkodil) original temy.
Tiez do /usr/share/icon mozes zapisovat iba ako administrator cez sudo. Preto je vyhodnejsie to /home/user/.icons
Prisiel som nato ze Moka mi vlastne nainstaluje spolu z Faba temou. Samosatne tonejde. A prave kvoli tomu Moka cerpa zo zakladu a tou je Faba. Cize instalacia samostatnej Moky u mna nemozna. Neviem ako to u teba. Mam MX-17 rozumej. :-((( No musis uznat ze ostatne ikonky su super, jednoduche a moderne.
Ja som to tahal odtialto
https://github.com/snwh/moka-icon-theme
a iba som spustil install skript.
Neviem ako to ma presne MX linux ale u mna na ubuntu mate mozem zvlast volit temu vzhladu, k tomu si vybrat zvlast ikon temu a vzhlad oramovanie okna. Tymto si mozem navolit kombinaciu aka mi vyhovuje.
Skus pozriet Vzhlad - Ikony. Ci tam nemas i Faba Theme sucasne s Moka nainstalovanu. :-) Mne z tvojho linku, pre .deb ponuklo ze musis si i pomocny balik Faba Icon theme sucasne nainstalovat. :-/ cize v Debiane to asi single nepusti. :-(
Nie nemam, aj ikony som mal zelene z inej temy ako ty.
Mmm, mne to bez nainstalovania Faba themy nepusti. :-( Ci chces alebo nie. Skoda, no v skutku krasna a jednoducha Tehema Moka.