Želám všetkým Linux pozitívnym šťastné a veselé Vianoce v kruhu rodiny 😃 Vypnúť na chvíľu počítače a povinne dopĺňať kalórie,,,
Šťastné a veselé priatelia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Želám všetkým Linux pozitívnym šťastné a veselé Vianoce v kruhu rodiny 😃 Vypnúť na chvíľu počítače a povinne dopĺňať kalórie,,,
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Idú ti blbo hodinky kámo :)
Tak ale zas je to lepšie, ako ten chlapík, čo stojí tretieho januára v električke v sieťovke má kapra a hovorí "Ježiš, Mária, žena ma zabije".
Blahopriania sa posielajú dopredu, nebuď puntičkár 😀 A budem mimo pc na dovolenke, tak trošku v predstihu,,,
Šťastné a veselé. Niekto bude dopĺňať kalórie, niekto si zas zašportuje.
Počasie bolo dnes nádherné, a pri jazere bol božský kľud. Akurát sa mi nechcelo dofúkať pneumatiky na bicykli, tak to išlo trošku ťažšie.
a kolkokrat sa ti tie dlhe vlasy zaplietli do retaze ?
Ja som si tento rok na bicykli urobil rekord 3150km-ešte pár urobím! A ako každý rok vás prosím:Prečo?-peniazmi za výbušniny podporujete Čínu a jej priemysel-odchádzajú zo Slovenska!Len pre pár chvíľ-svetla a rachotu!!! -peniaze pre deti ostanú na Slovensku a urobia život krajší pre tých ktorí nemajú to šťastie byť zdravé,žiť v ucelenej rodine,pre ženy z deťmi ktoré opustil nezodpovedný otec!Darujte SMS-kou 2,5 alebo 10€.SMS budú v charitatívnych programoch cez Vianoce! Pre skrblíkov,bezcitných len jedno-nemarte svoj "drahocenný" čas okydávaním mňa, a ľudí ktorí pracujú v charite!!!
Ja som dal tohoto roku len o niečo vyše tisícky kilometrov viac.
PS: Keby ostal priemysel s výbušninami na slovensku, tak by tie peniaze neodchádzali do zahraničia. Ale tiež nerozumiem čo majú spoločného výbušniny s vianocami, alebo novým rokom.
Ja som dal tento rok okolo 5000km, ale pešo ;)
To je pri bežnej turistickej rýchlosti 6Km/h cca 833 hodín, teda skoro dve a pol hodiny každý jeden deň v roku. To je viac ako dá poštár roznášajúci žlté lístočky namiesto zásielok.
No začiatok roka bol slabší, ale ku koncu to bolo okolo 4h denne.
spravil si 26 000 krokov a spalil 30 Kcal? to ze ma taka cokolada cez 500 Kcal vieme ale tych 30 Kcal by wlasaty aj mohol uverit
Ah ta čínska presnosť. Predpokladám, že to zobrazuje kcal.
wlasatemu ale ani muk bude sranda uz vidim jak si pyta link na tu apku a ako ide pisat cinanom cez sk-cn translator ziadost o vysvetlenie
Čo sa nejdeš hrať von medzi rovesníkov keď je aj dnes pekne?
No, to je ozaj viac jak poštár. Kiež by sa služby pošty zlepšili a dosiahli aspoň to, čo ponúkajú.
ty keby si rozumel okrem ineho aj inym veciam chapal by si ze cele vianoce nemaju s vianocami nic spolocne ale nad tymto budes este peknych par bicyklistickych hodin dumat aby si sa dopracoval k vyrozumeniu a k pointe
Toto by si mohol trošku bližšie vysvetliť, inak ti to ide, jen tak dál .
a dalsi panko co nevie ako vznikli cele vianoce so vsetkym s tym spojene prepac ale ja ti ucitela religionistiky a histore robit nebudem
No ja 3111km na bicykli ale už tri mesiace sa otužujem a dnes krása-Sneží-na vode taká ľadovosnehová brečka-voda 1.5C,vzduch -2 C,a 5 min vo vode!!!
Ja chodím pešo, teda mimo práce kde sa momentálne prepravujem premenou tekutých uhlovodíkov na plynné. Ako hovoril pôvodný zakladateľ GreenPeace nebyť uhlovodíkov v atmosfére, tak tu dnes nie je ani život. To len tak na okraj, keď sa skutočný boj za ochranu planéty zmenil na vytĺkanie politického kapitálu.
Npodporujem a som úplne proti, pretože zvieratá to znášajú veľmi zle.
Bohužiaľ to poznám aj z rodiny. Povieš jej je to ... neber si ho, mno ženy sú ženy a bude to tak aj sto rokov, asi by každý mohol rozprávať príbehy. Nájdi si pojem alfasamec a ženské to proste tak bere, že neodolajú.
Ja osobne sa snažím zmeniť svet k lepšiemu tam kde to mám ako ovplyvniť.
Ja len niečo cez 1000 km keď fúka a prší tak radšej oddychujem. Kde bereš energiu, senior ? Inak všetko dobré, do svetlých zqajtrajškov hujeri . :-D
Ten kto ich splodil sa ma aj postarat, niee ze tento stat ma postarat o dalsich pachantov
Šťastné a veselé Vianoce.
Pripájam sa k prianiu šťastných a veselých Vianoc.
Šťastné a veselé
veselé vianoce
Šťastné a veselé Vianoce!
Šťastné a veselé vianoce ;)