S hlbokým zármutkom oznamujem všetkým Linuxákom,že ma po 15-tich rokoch opustil môj priateľ-PC Comp!Spomínam si ako som šiel v autobuse a predo mnou sediaci dvaja 13-roční pubertiaci hádzali pre mňa novinky-slová- HDD,Ram,Procesor...Tak ma to zobralo že si hovorím máš 52rokov a o PC nevieš ani prd!!No haňba!!I vybral som sa do Tesca a kúpil knihu:"Stavíme si počítač" a študoval!!Aké nakúpiť komponenty aby spolu spolupracovali??Zašiel som do predajne s PC kompami,vzal letáčik s reklamou kde boli uvedené aj typy a ich údaje,zašiel do internetovej kaviarne a podľa toho som na Teba milý priateľu nakúpil súčiastky!!!Doma za jeden večer si bol poskladaný-ale spustiť som ťa nemal ako-nemal som Windows-tu mi pomohol neterin priateľ/ktorého si chvalabohu nezobrala/ a nainštaloval mi "dočasne"čierny Windovs!Potom legálny W-XP!Keď chceli zbojníci Windowsu nové prachy za nový Win.-tak som prešiel na Linux a W-čkam som dal vale!!Odvtedy sme dvakrát denne spolu surfovali na internete,strávil som s tebou viac času ako so svojou spolubývajúcou,občas zlyhal HDD,ale na radu Linuxákov/Bedňa,Livan,WlaSaTý,aj ďaľších aby som HDD vyhodil,je som z lásky k tebe iba preinštaloval na tvoj HDD Linux novšej verzie !!Tvoj život ukončil až hnusný výpadok elektrického prúdu-zničil tvoj HDD!!Budeš mi chýbať priateľu môj,na cestu do zberných surovín ťa odprevadí mladý Nootebuk Samsung-dúfam že budeme tvoriť partiu ako s tebou!!Česť tvojmu procesorovi Athlonovi a 80gb Hdd s "tvrdým" napájacím zdrojom!!Pozdvihnite čašu a pripite si so mnou,"Bratia Linuxsáci"!!!
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Nech mu je zem (zberné suroviny) ľahká :).
Pripil som si šumákom z magnézia. Relaxanty som vysadil už pred rokmi.
RIP a nazdravie.
Odlož si procák, a daj do výstavky.
HDD rozober, tam sú neodymové magnety.
A čo s tými magnetmi??
Sprav si napríklad držiak na náradie. Pripni na ten magnet železnú tyč, a na ňu sa ti magneticky uchytia kadejaké šróbováky, imbusáky a bordel zo železných pilín.
Alebo kľúčenku. Neodým je silný magnet, a udrží toho veľa.
zdroj: Neodymový magnet (cesky)
Sú to najsilnejšie magnety na svete, tak si niečo vymysli.
Ja som bol v tom, že najsilnejší magnet na svete je zemské jadro.
Mno omyl, Laco ho má zrovna v rukách.
Určite ho na niečo použijem!!Díky za radu!!
Celkom úsmevne podaný príbeh, na záhradkára dobré. :-)
Skúšal SOM NA ubuntu 16.2 RADIO TRAY A NAINŠTALOVALO MI HO ALE NEJDE!Kde je asi Poroublém???
Radio Tray aj mne blblo v niektorých distrách, ale už si presne nespomínam v ktorých. Zadaj do terminálu príkaz "radiotray" a hoď výpis. Alebo používaj to na čo si zvyknutý a nerieš :-)
A teď bábo raď!!!"radiotray /usr/lib/python2.7/dist-packages/radiotray/XmlDataProvider.py:23: PyGIWarning: Gtk was imported without specifying a version first. Use gi.require_version('Gtk', '3.0') before import to ensure that the right version gets loaded. from gi.repository import Gtk Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/radiotray", line 12, in <module> os.chdir(workdir) OSError: [Errno 2] Adresár alebo súbor neexistuje: '/usr/bin/src' "!
UBUNTU 16!!
preco Ubuntu 16?
Teraz je stable 19.04
Ubuntu 19.04 má podporu len do januára 2020, čo je čochvíľa. A tá podpora dokonca skončí ešte pred vydaním 20.04 LTS. Keď už, tak 18.04.3 LTS nech mu to vydrží bez preinštalácie dlhšie.
Ja tomu tiež nerozumiem, radíme mu LM 19.2 založenom na Ubuntu 18.04 a on tam drbne nepodporované Ubuntu 16.04 (podporované do apríla 2019). Tak mám niekedy pocit, že je zbytočné radiť, pretože dotyčný si aj tak urobí čo chce a potom sa ešte sťažuje, že mu to nechodí.
Chlapci,chlapci!!!Jasné že idem na 18-tku ale skúšal som na starčekovi/druhom hdd/UBUNTU-každá vedomosť má svoje čaro-aj nepríjemná!Mám pripravený MX-linux 18.3!!!Ešte som ho nenatiahol!!Len ma zaujímalo to rádio!!
Ubuntu 16.04 (*1)je podporované do apríla 2011. Odkiaľ čerpáš info že už nie je podporované?
*1) Netýka sa klonov, derivátov a SW z mimo dielne Canonical.
Sry, nie 2011, ale 2021 (preklep z mobilu).
Priznám sa, neoveroval som si to, vychádzal som z toho, že LTS verzie *buntu sú podporované 3 roky a ostatné 9 mesiacov mesiacov. Teraz som si to overil, naozaj platí to ale iba o Ubuntu 16.04, netýka sa to ostatných odnoží, Ubuntu 16.40 má podporu do 04/2021.
Tak tak. Ubuntu LTS má podporu 5 rokov. Deriváty ako Xubuntu LTS alebo Lubuntu LTS mali podporu 3 roky, ale ich posledné verzie prešli tiež na 5 ročnú podporu. Podpora pre SW v repozitároch universe a multiverse nie je vôbec garantovaná. A podpora pre odvodeniny typu one man show Mint bola vždy otázna. Ten človek to robil popri zamestnaní, a logicky na to nemohol mať čas ako celá pracovná skupina ktorá to v Canonical robí na plný úväzok.
I keď, na veľa vecí v Canonical tiež kašlú. Opravu funkcionality moc neriešia, len backportujú bezpečnostné opravy. Posledne som upgradoval kvôli balíkom virt-manager (podpora thin provisioningu) a ffmpeg/avidemux (grabovanie mojej filmotéky). Za odmenu mi to nechcelo prepínať klávesnicu skratkou alt+ctrl na ktorú som bol zvyknutý od minulého tisícročia. Až pokiaľ som to na tvrdo neznásinil, bez lubrikantu.
Tak som trochu googlil a toto by mohlo vyriešiť tvoj problém s Radio Tray:
Inak tak ako Wlasaty, odporúčam Ubuntu vo verzii 18.04.3,,,
Dostal som sa až k voľbe žánru-ale hore je "nečinný"volume 100%,Už to šlape!!!Asi som zavolil "hluchú stanicu!!Dík pomohol si mi!!!
Ja som vyhodil všetky predvolené stanice v Radio Tray, vieš si pridať streamy svojich obľúbených napríklad z listenlive.eu. Alebo použi moje obľúbené (v prílohe), mám tam zopár staníc. Prepíš pôvodný v /home/username/.local/share/radiotray.
To asi nedokážem!!Chýba mi Rádio Slovensko-to počúvam stále!!Ale až dám na nootebook Linux-tak si dám Tapin rádio tam to všetko je!!!Ináč dík-takto sa radí amatérom soudruzi Linuxosáci!!
Je to jednoduché, pridaj si v Radio Tray novú stanicu, zadáš názov a kde je URL alebo niečo podobné (nemám komp po ruke) tak pridaj tento link:
Pavle ešte raz díky podarilo sa čakám už 8 dní na nový Nootebook-z Hungary-to je za obchod!!!Extréme Digital Slovensko-je v Maďarsku-NIKDY VIAC!!
Aj Mall.SK je v Madarsku, i keď majú sklad aj na Slovensku pri Senci. Vitaj v Európskej únii, v mieste kde globalizácia nedovolí znova postavenie železnej opony.
Alebo v skratke:
Inak používam Tapin Rádio!!