Nechtiac som si preinstaloval z nedopatrenim SeaMonkey na 2.53.1. Za svet teraz si neviem spomenut na instal slovenciíny. :-( skusam dake linky , navody no nejak mi to nejde. Poradi niekto ? seamonkey-2.53.1.sk.linux-x86_64.tar.bz2 mam stiahnuty. Rozbaleny. Potom sa to tusim nejak rozoberalo a vkladalo do .user .bin ...alebo ako to bol postup ?? Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ak sa nemýlim tak produkty od Mozilly sú buď priamo lokalizované, alebo sa im dá pridať lokalizácia ako rozšírenie cez menu,,,
Rozbal do /opt a spusit /opt/seamonkey/seamonkey. Resp. si vytvor symlink v /usr/local/bin na ten subor. Po spusteni budes mat po Slovensky (ak nie, tak si nastav LANG na sk_SK.UTF-8).
O.K. Trochu potrapail ze musim to otvorit v Thunari ako spravca a tak to rozbalit do /otp. Vdaka.
Zaujimave. Ze s kontextovej ponuky na rozbalenie slovenciny vybral "Open roo Thunar here" trosku to trvalo no otvorilo ho. Teraz este raz si to vyskusal. A uz ten root thunar ani neotvorilo. Hmmm nieco mi tu nefunguje korektne. kurzor akoze cita cita a casom akoby ani nereagovalo na prikaz otvorit Thunar root. Akoby odignorovalo to. Vedl by si mi poradit ako to odstranit ? Pouzivam MX 18.
Vseobecna rada - otvor program v konzole, daj prikaz programu a citaj co vypisuje ak nieco blbne.
Mozno caka na program a la gsudo a ked nema tak to potom vzda. Asi chyby program polkit-agent-helper-1.
V synapticu ten polkit-agent-helper-1 mi nemaslo. :-D ty mas snad vestecku gulu ?? ,-)
Takto. Aby si si nemyslel ze tam nemam nic. :-! V prilohe ti posielam co mi vyhodilo po zadani vyrazu "polkyt".
https://packages.debian.org/stretch/mate-polkit
Spravny odkaz: https://packages.debian.org/stretch/polkit-1-auth-agent
Mas tam ten balicek: lxpolkit
Aky mas desktop - pre kazde je zvlast verzia (vid. link Spravny odkaz).
V linuxe mozu pomenuvavat roznymi nazvami balicek, aj ked v balicku je ten isty konecny program.
Nepisal si distro. Tak som nemohol specifikovat.
Nie. Len som sa kukol, co za proces spustilo (vypis z ps aux), ked pyta v GUI root heslo na nastaveniie frekfrenci (prikaz) pre CPU.
Xfce. ....vsimol ze ten isty mal mate ci lxde. no svoj xfce nenasiel. idem kuknut tie linky co si mi poslal.
Kukol som u seba (Debian, XFCE) a tam mi nainstalovalo policykit-1-gnome.
Ano, mam to. No oznacene ako nainstalovane. vid.priloha. Divam Divam a pri verzii MX 17 ??! Premyslam preco. Hmmm, nemoeze to byt tym ze predtym mal MX17 a nato som "preplatal" davnejsie MX 18 ??! Neostal ten policykit zo 17-ky ?! Preto to nejde spolu komunikovat. Podla mna. Pokusil sa tlacidlo pri popisa "stiahnut zaznam zmien!, no vypisalo mi vraj daky "chybny changeloog".
prepac tu je ta snimka obrazovky.
pokiaľ viem upgrade medzi mx linuxami je problémový, a odporúča sa cista instalacia (pretom som mx zavrhol ako os pre mňa) takže je dost mozne ze to bude tým upgradom
Jednoznacny chybu neviem. V debiane do dalo samo pri instalovani balickov (minimal install). Nic som neinstaloval.
Pokial si len uzivatel, daj si debian.
distribúcia? jednoduché riešenie môžeš urobiť tak, že vyhľadáš všetky balíčky čo obsahujú text seamonkey.
Vidím, že tá osveta "nainštalujte si MX Antix bez systemd, budete proofesionáli" bol veľmi úspešný trolling. Len by ma zaujímalo, kam sa schovali tí radcovia. že Debian-- musí radiť pri inštalácii lokalizácie programu ako zadať heslo pri nastavení frekvencie procesora.
Vdaka vsetkym za pomoc a rady. 😉👍
Ako to dopadlo s tym GUI sudo?
Prepac, nesom v Linuxe az tak zlietany. Ake GUI ? Ako sa k tomu dopracovat aby ti odpovedal co odomna ziadas ? .....po vcerajsku pomyslam ze to predsa hodim do noveho. Dam format / root a hodim uplne nanovo MX. Hoc aj MX19. Aj ked Debian nebolo by zle. Ved ide len o korenovy root, subory mam na inom oddieli. ....ale zas zvykat na architekturu, system prace ?! :-( Velmi sa mi nechce do tej varianty, kedze uz som v tom MX-e trosku zabehany. :-/
ak ti MX vyhovuje nemeň
ak máš /home na samostanej partícii a dáta zálohované tak aj do budúcna odporúčam pri prechode na novú verziu čistú inštaláciu ako patlať nie úplne podporovaný upgrade
a z debiana+ si nič nerob väčšina z nás nerozumie čo sem píše a čo chce, lebo on velmi nerozmysla nad tým čo napíše, myslí to dobre ale prevedenie je zúfalé (to sa snáď časom zlepší)
ten stiahnutý balík by malo stačiť uložiť do
/usr/local/bin/seamonkey
a potom spúšťať príkazom
seamonkey
stačilo prečítať návod na stránke seamonkey
http://www.seamonkey-project.org/doc/install-and-uninstall
extracting the tar.bz2 to the default directory (usually /usr/local/seamonkey) achieves the same result as an installer would
Ako zistil je mnoho sposobov "hodit" sea monkey. Raz to robil, no zabudol. Tak lovil ten "moj" sposob. Musim si to hodit na papier a archivovat. Clovek nikdy nevie. Zvlast tie prikazy, siahodlhe v terminali. 😏
Terminál je tvoj kamarát :)
Keď budeš mať raz chuť tomu porozumieť, príde ti to všetko triviálne. Nie že by som všelijaké konštrukcie dával z hlavy, ale minimálne keď to už vidím, tak viem čo to robí. Určite je zábavnejšie ako TV.