Ahojte, potreboval by som poradiť ohľadom jedného skriptu. Na jednom staršom Delle mám nahodený Emmabuntüs a na net sa pripájam externou wifinou TL-WN822N. Problém je v tom, že pri niektorom štarte potrebujem softvérovo reštartnúť usb port. Noo a tak ma napadlo, nedal by sa vytvoriť skript, ktorý by zadal skôr cestu k skriptu cd /home/dumaru/resetusb/, následne by z príkazu sudo python reset_usb.py list vytiahol správny port pridelený k wifine a doplnil ho k príkazu na reštart sudo python reset_usb.py path /dev/bus/usb/port?
Po zadaní príkazu sudo python reset_usb.py list musím nájsť z výpisu port patriaci k wifine:
path=/dev/bus/usb/004/003 description=TP-Link TL-WN822N Version 4 RTL8192EU manufacturer=Realtek device=802.11n NIC
A následne port manuále dopĺňam do príkazu:
dumaru@dell:~/resetusb$ sudo python reset_usb.py path /dev/bus/usb/004/003 Resetting device: /dev/bus/usb/004/003 Successfully reset /dev/bus/usb/004/003
A toto celé by som chcel nejako zautomatizovať cez skript ak je to možné. Samozrejme že ma nezabije raz za čas po zistení portu prepísať dve čísla, ale aj tak by som si to chcel zjednodušiť. Ďakujem za tipy,,,
pripadne este tam dat primitivnu kontrolu medzi to:
s tym "-c" som si nie uplne isty, neviem aky typ device je wifi...
pripadne nahradit python list:
za 0000:0000 treba dosadit vendorId:productId wifi karty...
Ďakujem, vyskúšam,,,