Ahojte, zabávam sa s distrom Q4OS postavenom na Debiane 10 Buster a všimol som si zaujímavú vec. V Ubuntoidných distrách (Xubuntu, Linux Mint) nemám problém so spustením uloženej virtualky s Win 7 (zicher s MS Office kdyby něco), ale v Deb distrách mi vypíše chybu, že je virtualizácia vypnutá v Biose. Popritom je rovnaké nastavenie kompu stále, nestretli ste sa s tým niekto? Repozitár som pridával pre Debian Buster, verzia VirtualBoxu 6.1.
VirtualBox nespustí virtualku
- 01.jpeg (161.5 kB)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
na MX linuxe som sa s tym nestretol (19.2 normal aj ahs a 18.3)
Mne to robil BunsenLabs preto som ho opustil.
Je tam nejaky bug vo VB
Nedalo mi to a v Biose je to naozaj zapnuté. Inak robilo mi to tiež v MX Linux a v najnovších verziách Manjaro. V Minte žiadny problém, možno tieto verzie nespúšťajú nejaké služby pre VirtualBox, len strieľam,,,
rieseniekedze neviem editovat svoj prispevok
https://appuals.com/fix-vt-x-is-disabled-in-the-bios-for-all-cpu-modes-verr_vmx_msr_all_vmx_disabled/
Ups správny obrázok v prílohe,,,
mno skusil by som povolit Physical Address Extension (PAE) v nastaveni virtualky (system polozka procesor)
Ci sa vobec nespusti VB?
Totiz chyba Verr_Vmx_Msr_All_Vmx_Disabled moze byt aj nieco z tohoto:
a na druhom screenshote to vidiet. spusti sa VB a vyhodi chybu.
Tak mozno to PAE (v prilohe snimka)
Vôbec nedovolí potvrdzovať zmeny,,,
V debiane 10 povedali Virtualboxu ze nie. A nahradili to klikatkom na KVM/QUEMU. Takze skus pouzit to klikatko. Citaj Debian 10 "Buster".
A ďalší zádrhel s Wine pre zmenu, fonty bez vyhladzovania (už som to riešil pri inom distre) a nerozlišuje ikonami adresáre a súbory, s tým som sa ešte nestretol. Zatiaľ len porovnávam Q4OS (Debian distro) na nečisto s KDE neon (Ubuntu distro) s rovnakými programami, zatiaľ KDE neon vyhráva,,,
Takže Wine doriešené, premazané konfigy, pridaný repozitár s Wine a adresáre sú už od súborov odlíšené. Čo sa týka pôvodnej témy idem hľadať informácie ďalej, čo by za tým VirtualBoxom mohlo byť kým mám trpezlivosť a nehodím KDE neon naspäť,,,
VYRIEŠENÉ, virtualku spúsťa staršia verzia VirtualBoxu 5.2, ktorá je tiež v repozitároch,,,
Len chcem doplniť nové info, čo som zistil. Ako som spomínal dávnejšie, mal som problém so spustením uloženej virtuálky pre VirtualBox a vzala mi ju len staršia verzia 5.2. Novšie verzie VirtualBoxu vypisovali chybovú hlášku pri spustení virtuálky, že nie je povolená virtualizácia v Biose. Tak nakoniec sa mi to podarilo obísť vypnutím TPM v Biose, pravdepodobne to bude starším kompom.