Nefunguje mi USB mikrofón

Sekcia: Hardware a Drivery 24.08 | 02:13
Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

Zdravím, dnes som si nainštaloval Kali a zistil som že mi nefunguje mikrofón. Jedná sa o USB mikrofón. Hľadal som po internete ale žiaľ neúspešne. Slúchadlá mi fungujú len ten mikrofón nie. Detekovalo ho ale keď chcem skúsiť mikrofón (napr. na discorde) tak vôbec nefunguje. Prosím o radu.

Billyxd_
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 09:06
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

      Čo ti vypíše lsblk?

      Z terminálu sa kopíruje Ctrl+Shift+C, sem to vložíš Ctrl+V klikneš na "vložiť text alebo zdrojová kód"

      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 10:18
      Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

      NAME MAJ:MIN RM SIZE RO TYPE MOUNTPOINT sda 8:0 0 465.8G 0 disk ├─sda1 8:1 0 464.8G 0 part / ├─sda2 8:2 0 1K 0 part └─sda5 8:5 0 975M 0 part [SWAP] sr0 11:0 1 1024M 0 rom

      Toto mi vyšlo z terminálu.

      Billyxd_
      • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 10:34
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Kuaaa to malo byť lsusb

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 10:37
      Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ
      Bus 002 Device 005: ID 0c76:2018 JMTek, LLC. LCS USB Audio
      Bus 002 Device 004: ID c0f4:0bd0 Usb KeyBoard Usb KeyBoard
      Bus 002 Device 003: ID 0458:018b KYE Systems Corp. (Mouse Systems) Gaming Mouse
      Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
      Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
      Bus 001 Device 004: ID 0b05:1751 ASUSTek Computer, Inc. BT-253 Bluetooth Adapter
      Bus 001 Device 003: ID 13d3:5130 IMC Networks Integrated Webcam
      Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
      Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
      
      Billyxd_
      • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 10:55
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        pacmd list-sources

        PS: Pridávaj výstupy medzi značky PRE aby som to po tebe nemusel upravovať.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 12:38
          Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

          Už to ide. Našiel som fix na nete, a daj mi tvoj discord prosím nech to rýchlejšie poriešime :)

          3 source(s) available.
              index: 0
                  name: <alsa_output.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo.monitor>
                  driver: <module-alsa-card.c>
                  flags: DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
                  state: RUNNING
                  suspend cause: (none)
                  priority: 1030
                  volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
                          balance 0.00
                  base volume: 65536 / 100% / 0.00 dB
                  volume steps: 65537
                  muted: no
                  current latency: 0.00 ms
                  max rewind: 1 KiB
                  sample spec: s16le 2ch 44100Hz
                  channel map: front-left,front-right
                               Stereo
                  used by: 2
                  linked by: 2
                  configured latency: 40.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
                  monitor_of: 0
                  card: 1 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
                  module: 7
                  properties:
                          device.description = "Monitor of Built-in Audio Analog Stereo"
                          device.class = "monitor"
                          alsa.card = "0"
                          alsa.card_name = "HDA Intel MID"
                          alsa.long_card_name = "HDA Intel MID at 0xd5200000 irq 32"
                          alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
                          device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
                          sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
                          device.bus = "pci"
                          device.vendor.id = "8086"
                          device.vendor.name = "Intel Corporation"
                          device.product.id = "3b56"
                          device.product.name = "5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio"
                          device.form_factor = "internal"
                          device.string = "0"
                          module-udev-detect.discovered = "1"
                          device.icon_name = "audio-card-pci"
              index: 1
                  name: <alsa_input.pci-0000_00_1b.0.analog-stereo>
                  driver: <module-alsa-card.c>
                  flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
                  state: RUNNING
                  suspend cause: (none)
                  priority: 9039
                  volume: front-left: 65536 / 100% / 0.00 dB,   front-right: 65536 / 100% / 0.00 dB
                          balance 0.00
                  base volume: 52057 /  79% / -6.00 dB
                  volume steps: 65537
                  muted: yes
                  current latency: 0.14 ms
                  max rewind: 0 KiB
                  sample spec: s16le 2ch 44100Hz
                  channel map: front-left,front-right
                               Stereo
                  used by: 1
                  linked by: 1
                  configured latency: 40.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
                  card: 1 <alsa_card.pci-0000_00_1b.0>
                  module: 7
                  properties:
                          alsa.resolution_bits = "16"
                          device.api = "alsa"
                          device.class = "sound"
                          alsa.class = "generic"
                          alsa.subclass = "generic-mix"
                          alsa.name = "CX20585 Analog"
                          alsa.id = "CX20585 Analog"
                          alsa.subdevice = "0"
                          alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
                          alsa.device = "0"
                          alsa.card = "0"
                          alsa.card_name = "HDA Intel MID"
                          alsa.long_card_name = "HDA Intel MID at 0xd5200000 irq 32"
                          alsa.driver_name = "snd_hda_intel"
                          device.bus_path = "pci-0000:00:1b.0"
                          sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1b.0/sound/card0"
                          device.bus = "pci"
                          device.vendor.id = "8086"
                          device.vendor.name = "Intel Corporation"
                          device.product.id = "3b56"
                          device.product.name = "5 Series/3400 Series Chipset High Definition Audio"
                          device.form_factor = "internal"
                          device.string = "front:0"
                          device.buffering.buffer_size = "352800"
                          device.buffering.fragment_size = "176400"
                          device.access_mode = "mmap+timer"
                          device.profile.name = "analog-stereo"
                          device.profile.description = "Analog Stereo"
                          device.description = "Built-in Audio Analog Stereo"
                          module-udev-detect.discovered = "1"
                          device.icon_name = "audio-card-pci"
                  ports:
                          analog-input-internal-mic: Internal Microphone (priority 8900, latency offset 0 usec, available: unknown)
                                  properties:
                                          device.icon_name = "audio-input-microphone"
                          analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: no)
                                  properties:
                                          device.icon_name = "audio-input-microphone"
                  active port: <analog-input-internal-mic>
            * index: 2
                  name: <alsa_input.usb-Solid_State_System_Co._Ltd._LCS_USB_Audio_000000000000-00.mono-fallback>
                  driver: <module-alsa-card.c>
                  flags: HARDWARE HW_MUTE_CTRL HW_VOLUME_CTRL DECIBEL_VOLUME LATENCY DYNAMIC_LATENCY
                  state: RUNNING
                  suspend cause: (none)
                  priority: 9040
                  volume: mono: 65536 / 100% / 0.00 dB
                          balance 0.00
                  base volume: 19944 /  30% / -31.00 dB
                  volume steps: 65537
                  muted: no
                  current latency: 158915.71 ms
                  max rewind: 0 KiB
                  sample spec: s24le 1ch 44100Hz
                  channel map: mono
                               Mono
                  used by: 2
                  linked by: 2
                  configured latency: 30.00 ms; range is 0.50 .. 2000.00 ms
                  card: 2 <alsa_card.usb-Solid_State_System_Co._Ltd._LCS_USB_Audio_000000000000-00>
                  module: 8
                  properties:
                          alsa.resolution_bits = "24"
                          device.api = "alsa"
                          device.class = "sound"
                          alsa.class = "generic"
                          alsa.subclass = "generic-mix"
                          alsa.name = "USB Audio"
                          alsa.id = "USB Audio"
                          alsa.subdevice = "0"
                          alsa.subdevice_name = "subdevice #0"
                          alsa.device = "0"
                          alsa.card = "2"
                          alsa.card_name = "LCS USB Audio"
                          alsa.long_card_name = "Solid State System Co.,Ltd. LCS USB Audio at usb-0000:00:1d.0-1.3, full speed"
                          alsa.driver_name = "snd_usb_audio"
                          device.bus_path = "pci-0000:00:1d.0-usb-0:1.3:1.0"
                          sysfs.path = "/devices/pci0000:00/0000:00:1d.0/usb2/2-1/2-1.3/2-1.3:1.0/sound/card2"
                          udev.id = "usb-Solid_State_System_Co._Ltd._LCS_USB_Audio_000000000000-00"
                          device.bus = "usb"
                          device.vendor.id = "0c76"
                          device.vendor.name = "JMTek, LLC."
                          device.product.id = "2018"
                          device.product.name = "LCS USB Audio"
                          device.serial = "Solid_State_System_Co._Ltd._LCS_USB_Audio_000000000000"
                          device.string = "hw:2"
                          device.buffering.buffer_size = "264600"
                          device.buffering.fragment_size = "132300"
                          device.access_mode = "mmap+timer"
                          device.profile.name = "mono-fallback"
                          device.profile.description = "Mono"
                          device.description = "LCS USB Audio Mono"
                          module-udev-detect.discovered = "1"
                          device.icon_name = "audio-card-usb"
                  ports:
                          analog-input-mic: Microphone (priority 8700, latency offset 0 usec, available: unknown)
                                  properties:
                                          device.icon_name = "audio-input-microphone"
                  active port: <analog-input-mic>

          Billyxd_
          • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 13:20
            Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

            ked si nasiel fix a ide to, daj vediet co to bolo a ako si to vyriesil pre buduce generacie

            ale byt tebou kali by som aj tak vymenil, kali je nastroj na testovanie a nie zrovna idealne distro na denodenne pouzivanie

            navyse nastroje ktore su v kali si vies nahodit do vacsiny distribucii (niekto dokonca maju metabalik kali-tools)

            Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
            • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 13:31
              Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

              Ja som našiel fix nie na mic ale na to že mi ten daemon padal. ale mikrofón od slúchadiel mi ide avǎk ten USB stále nie. takže stále hľadám riešenie

              Billyxd_
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 10:58
      Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

      No PulseAudio daemon running, or not running as session daemon.

      Napísalo mi to toto.

      Billyxd_
      • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 11:05
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        To je divné, načo ti je také distro kde spadne aj zvukový démon?

        Skus ho pre istotu naisto ukončiť

        pulseudio -k

        a znovu spustiť

        pulseaudio -D

        PS: To distro je úplná blbosť, najdi si niečo lepšie.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 11:09
      Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

      Zrobil som jak si povedal ale úplne to isté.

      Čo by si teda odporúčal? Namiesto Kali

      Billyxd_
      • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 11:15
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Skús https://mxlinux.org/ s XFCE, kým nedokončím svoje :-)

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 11:31
        Avatar Branislav Poldauf Manjaro, Debian stable  Používateľ

        otvor si distrowatch a z toho zoznamu napravo si vyber nieco z prvej 10tky (alebo 20tky)

        ja by som odporucil MX linux s KDE (sam ho pouzivam na starsom ntb) alebo klasiku ubuntu/mint/popOS

        manjaro je mone oblubene ale vyzaduje trosku viac znalosti na dennodenne pouzivanie

        alebo si ich vyskusaj na distrotest.net

        Linux: the operating system with a CLUE... Command Line User Environment
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 12:27
      Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

      Stiahol som si PureOS a taktiež Ubuntu. Nikde mi nefunguje mikrofón čo je divné lebo keď som ešte predvčerom mal windows tak mikrofón fungoval bez problémov. netreba stiahnuť nejaký driver? Jedná sa o tento mikrofón.

      Billyxd_
    • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 12:36
      Avatar Billyxd_ ElementaryOS  Používateľ

      Taktiež som niekde čítal že to je s poradim mikrofónov. Vôbec neviem ako ich mám popresúvať alebo niečo

      Billyxd_
      • RE: Nefunguje mi USB mikrofón 24.08 | 23:10
        Avatar qw11 ubuntu mate 18.04 64bit Asus X751LB  Používateľ

        Neviem ako je to v kali ale byva to v nastaveni zvuku, karta vstup alebo hardver, polozka konektor. Tam rolovacie menu zo zoznamom pripojenych mikrofonov. Ak sa ten tvoj mikrofon tvari ako USB zvukovka tak ju najprv vyber na tej karte hardver. Pripadne sa s tym trochu pohraj. Moze to byt rozna kombinacia nastaveni.