Ahoj
Nedá sa prihlásiť do Linux mint x64. 1. Buď mam malo miesta v filesystem keďže ma už pár dní upozorňovalo že mám iba 900MB. 2. Keď som naposledy vypinal PC písalo hlášku počkajte kým sa program ukončí ja som ale nečakal a vypol aj tak. 3. Prvý krát som sťahoval so zahraničných torrentov, či nemám vírus. Keď sa prihlásim hodí čierne okno kus počká a vráti ma naspäť do prihlasovacieho menu. To isté urobí ak použijem prihlásenie cez bežného užívateľa. Skúšal som cez recovery mode clean a autoremote nepomohlo. Keď dám skontrolovať filesystem tak mi vyhodí chybu ze je to iba read only a mam reštartovať OS.
Pošlem pár linkov na fotky.
1 2 3 4 5 6
Keď systém hlási, že je málo miesta na disku, tak to treba riešiť a hľadať, kde je problém, čo zapĺňa systém lebo sa môže stať, že už nenabehne. Neuvádzaš, ako máš rozdelený HDD, či je systém spolu s /home na jednej partícii alebo ich máš osobitne. Neviem presne, aké máš možnosti dostať sa do systému, ale vyskúšal by som opraviť systém buď cez virtuálnu konsolu (ctrl + alt + F1) alebo recovery mód, prípadne použiť Live Systém s Linux Mint.
Na základe výpisu z jedného obrázku, nie je voľné miesto vo var/cache/apt/archives a aj root oddiel je zaplnený na 100%.
Čiže:
1. odstráň apt/archives – tento priečinok sa vytvorí automaticky po reštarte systému
2. odstráň všetky nepotrebné systémové súbory
Skús sa potom prihlásiť do systému. Ak sa nepodarí, tak treba hľadať, kde je problém. Postni sem výpisy z terminálu:
Linux Mint má aj vlastné nástroje na odstránenie starých kernelov.
Ahoj
Tak som sa prihlasil cez crtl+alt+F1 a mazal som čo som videl filmy a pod a uvoľnil som miesto 20GB a už to ide ale vďaka. Keď už sme pri tom ako sa vola ten program na mazanie starých kernelov mam taký pocit že ich mam nainštalované aspoň 5
Kupodivu takto.
Tak v tom prípade nemáš vytvorený samostatný oddiel /home na dáta ale tento sa nachádza priamo na systémovej partícii /root. Skôr ako mazanie súborov by som ich vyzálohoval cez Live systém na externý HDD. ...ale ak si ich nepotreboval, tak je to OK. :-)
Hej žil som v tom že mám filesystem a iba /home. Jak som dal sťahovať cez torrent tak mi asi alokovalo pamäť a už bolo..
...ubuntu klíner...